Четвер, 28 Березня 2024 р.
26 Червня 2015

ТАЄМНИЦІ НЕ ТІЛЬКИ НАШОГО МІСТА

ТАЄМНИЦІ НЕ ТІЛЬКИ НАШОГО МІСТАТворці циклу кіноетюдів «Таємниці мого міста» розширюють географію свого проекту. Після п’яти фільмів про визначні епізоди з історії Кам’янця, які торік побачили кам’янецькі глядачі, на екрани виходять стрічки, присвячені героям історії інших регіонів. Минулого тижня «Таємниці мого міста» презентували в чернівецькому кінотеатрі ім.Ольги Кобилянської.

– Проект на сьогодні має статус всеукраїнського, ми працюємо над чотирма циклами: «Поділля», «Буковина», «Рівненщина» та «Київщина», – розповів на прес-конференції автор ідеї, продюсер і співсценарист фільмів Андрій Раднюк. – Наша мета – не просто зняти кіно, а запустити соціальний проект. Хочемо, щоб, подивившись фільм, люди захотіли дізнатися більше про своє місто. Позиція щодо акторів – залучити до зйомок людей, які проявили себе в громадському житті. Наша благодійна соціальна організація «Sinergicon» є грантовою. Основне її гасло – «Зміни себе на краще – допоможи країні!».

У Чернівцях було представлено чотири фільми (всього їх готується десять), пов’язаних із героями Буковини: Юрієм Федьковичем, Ольгою Кобилянською, Євгеном Гакманом і Йосипом Главкою, а також декілька стрічок із циклу «Поділля» і «Рівненщина».

Як розповів нам Андрій Раднюк, фільмів про Кам’янець найближчим часом знімати не планують, бо на це немає коштів. А от інші регіони для таємниць свого міста фінансування знаходять. Утім привід для гордості все одно маємо, адже серед творців кіноциклу переважно кам’янчани. Крім Раднюка, це режисери-оператори Дмитро Кубряк і Віктор Стасюк, тексти читає Павло Тихонов, кам’янецькі обличчя можна побачити й серед акторів, а, як зізнався один з операторів, деякі сцени все одно знімають у нашому місті.