П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Липня 2016

ПРИГОДИ В МІСТІ НА КАМЕНІ

Звістка про те, що кам’янчанин Андрій Заєць знімає в нашому місті повнометражний фільм «Одного разу в місті на Камені», швидко розійшлася серед кам’янчан. Інакше і бути не могло, адже в зйомках уже задіяно до сотні акторів, чимало з яких – відомі у Кам’янці люди. І хоча, за словами автора, фільм поки що готовий на 60%, ми вирішили більше розпитати про цей проект.

ПРИГОДИ В МІСТІ НА КАМЕНІ– Я давно виношував у собі ідею зняти повнометражний фільм, -­ розповідає Андрій. ­ Найближчим часом в українському кінематографі передбачається зліт, вийде багато гарних стрічок як приватним, так і державним коштом. Тому вирішив, що саме час спробувати і себе у повному метрі, написати сценарій, залучити багатьох відомих кам’янецьких творчих особистостей, поекспериментувати. Спочатку хотів зняти фантастику, але зрозумів, що це потребує багато ресурсів. У мене ж фільм без бюджету. Тож зупинився на пригодницькому жанрі з елементами комедії, бойовика, детективу, нуару.

– Андрію, про що фільм?

– Загалом є чотири сюжетні лінії, що неодноразово перетинаються. У фільмі – троє головних героїв. Один з них – біженець із Донбасу, котрий у Кам’янці розпочав нове життя, але через місцеву мафію втратив роботу і прагне помсти (роль грає Карапет Баджаксузян). Друга головна роль – у Дениса Чорного: раніше успішний чоловік, який через лиху долю стає кишеньковим злодієм. Третій – негідник, котрий стикається з багатьма невдачами (грає Олександр Левчук). Однак згодом ці люди змінюються. Фільм має хепіенд.

Андрій Заєць– Хто з відомих кам’янчан іще знімається у кінострічці?

– Музиканти Яніс Саволайнен, Павло Нечитайло, Артем Волк, Тамара Козловська, Андрій Гончаров, Вадим Заборовський; гумористи Володимир Андрєєв, Володимир Черняк, Артем Мартиросян; викладач Олександр Слободянюк; письменниця Анастасія Введенська; ді-джеї Ростислав Менчак, Вадим Павлюк; хореограф Андрій Повозніков; директор історичного музею Олександр Заремба; керівник міського «Пласту» Віктор Годний; помітні ролі – в кухаря Євгена Детцеля та Євгена Пазюка. Також знімаються актори з кам’янецьких театрів «Тандем» і «Лінк», зокрема, Данило Колісник, Максим Коваль, Анастасія Дзюбінська, Валерій Свереда, Олексій Лисий і багато інших. У планах – залучити до зйомок іще декількох відомих у місті людей.

Є один професійний актор Дмитро Бахмєтєв. Він родом із Кам’янця і нещодавно повернувся до нашого міста. Намагався запросити зіграти другорядні ролі й деяких відомих українських зірок, але ті захотіли 1000 доларів гонорару.

– Наскільки якісною вийде ця стрічка, де вона демонструватиметься і коли прем’єра?

– Фільм знімається за допомогою непрофесійної техніки, та його якість усе одно буде близькою до професійної. Робимо якісне озвучення, частину треків до стрічки спеціально напишуть кам’янецькі музиканти, частку беремо із вже готових їхніх альбомів.

Діалоги у сценарії допрацьовуємо з Денисом Чорним та іншими театральними акторами, щоби виглядало природно. Герої спілкуються українською мовою, без суржику.

Закрита прем’єра для акторів і журналістів, думаю, пройде десь під Новий рік. А для загалу вже на початку 2017 року. Покажемо фільм у місцевих кінотеатрах, а далі я спробую просувати його на відомі кінофестивалі.