Субота, 20 Квітня 2024 р.
18 Травня 2018

ЧИМ ЗДИВУЄ «БРУКІВКА»?

Як уже повідомлялося, 22-24 червня в міському Будинку культури відбудеться ІІ Міжнародний кінофестиваль «Бруківка». Показ найкращих художніх фільмів і соціальної реклами із понад 30 країн світу, зустріч з відомими українськими режисерами, акторами, сценаристами, продюсерами, кіноблогерами, конкурс косплеєрів, ворк­шопи з кіно та анімації, музичні виступи гуртів і море попкорну.

Ось деякі свіжі новини щодо фестивалю, які проанонсував його організатор Андрій Заєць.

l 24 червня на нагородженні переможців і учасників фестивалю виступить всесвітньо відома оперна співачка Олена Лютаревич.

l У рамках конкурсної програми буде представлено нову стрічку турецького режисера Омара Севінга «Begin­ning» («Початок»). Фільм розповідає історію турецького військового кореспондента, захопленого росіянами в зоні АТО на Донбасі, і українського солдата, який утік із табору військовополонених.

l Відомий український композитор, твори якого виконують у всьому світі, та керівник музичної частини Національного академічного театру російської драми ім.Лесі Українки Олександр Шимко презентує в рамках конкурсної програми професійних короткометражних стрічок свою драму «Ще один день». Це фільм про робочий день головного героя, який працює прибиральником у терміналі київського аеропорту.

l На третій день кінофестивалю покажуть фільми учасників громадської організації «Сучасне Українське Кіно» (СУК), які здобули перемоги в національних конкурсах провідних українських фестивалів 2017 року, як-от МКФ «Молодість», Одеський кінофестиваль і Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Wiz-Art».

l Учасники «Бруківки» матимуть можливість поспілкуватися з одним із авторів на найвідомішому серед молоді Youtube-каналі «Чоткий Паца», відеоблогером Василем Жмендаком, відомим в Україні та за кордоном як «Василь Кіт».

Ольга БАНАХ.