П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Квітня 2021

ЯКІСТЬ – СПІЛЬНА СПРАВА!

«Якісна школа – це середовище, в якому дитина щаслива», – із таким слоганом Державна служба якості освіти запустила інформаційну кам­панію про систему забезпечення якості освіти в українських школах.

– Своєю інформаційною кампанією ми хочемо донести, що якісна школа є результатом спільних зусиль усіх учасників освітнього процесу: засновника, який забезпечує ресурсами, директора, який постійно вдосконалює якість освітньої діяльності школи, вчителів, які розвиваються, щоб давати якісну освіту, мотивованих учнів і батьків, котрі беруть участь у розвиткові школи. Дослідження, яке ми провели, засвідчило, що, наприклад, директори не завжди розуміють свою роль у підвищенні якості освіти. Тому на інформаційному ресурсі про якісну школу ми показуємо, як конкретно керівники шкіл, учителі, батьки, громади можуть долучи­тися до розвитку закладу, – пояснює начальник управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області Валерій ОЛІЙНИК.
У межах кампанії Держслужба якості освіти створила інформаційний ресурс та анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти, впровадженням якої займається служба.
Поліпшення якості освіти може бути реалізоване через самооцінювання або проходжен­-ня інституційного аудиту – нової процедури зовнішнього оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оціню­-ють освітні та управлінські процеси. На інформаційному ресурсі розповідається про ці два процеси. Також сайт пропонує батькам низку прикладів, як вони можуть долучитися до покращення якості освіти у школі та допомогти директору розвивати заклад. З інформаційним ресурсом, створеним у межах кам­панії про якісну школу, можна ознайомитися за адресою: qua­li­tyeducation.org.ua, а ролики роз­міщені на ютуб-каналі служби.
Кампанія створена в межах ініціативи «Система забезпечення якості освіти», яка впро­ваджується в рамках проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

За інформацією Державної служби якості освіти.