П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
13 Червня 2024

ОНОВЛЕНИЙ ЦЕНТР: І ДЛЯ НАВЧАННЯ, І ДЛЯ ПОСЛУГ

Минулого тижня в Кам’янці на базі Подільського професійного коледжу (директор – Вадим САВЧУК) офіційно відкрили оновлений навчальний готельно-туристичний центр. Він є не тільки майданчиком, де учні навчального закладу можуть на практиці опанувати професію й здобути досвід, а також і закладом, який надає послуги з проживання, харчування, перукарські та інші всім охочим за цінами, значно нижчими за ринкові. І це – новий рівень у розвитку професійно-технічної освіти.

Володимир Юр’єв, Вадим СавчукКорпус розташований на вул.Героїв Небесної Сотні, 43 (навпроти «АТБ» на Черемушках). У ньому є 15 оновлених готельних номерів класу «стандарт» і один «люкс», усі вони оснащені санвузлами та ванними кімнатами, ціна за ліжко-місце – 300 грн. При центрі працюють кафе, перукарня, барбершоп, манікюрний зал.
За підтримки Хмельницької ОВА та завдяки співпраці з міжнародними партнерами в центрі виконали багато роботи для покращення умов навчання учнів: облаштували сучасну кімнату гігієни, отримали потужний генератор, замінили труби тепломереж, закупили гарний посуд у кафе, оновили обладнання в кухні та перукарні, провели інтернет тощо.

У перспективі – реалізація чудових проєктів: соціальний магазин, конферен-зал, кулінарний хаб. Останній, нагадаємо, буде втілений завдяки тому, що коледж виграв фінансування за програмою Міносвіти «Сто майстерень». Загальна сума витрат позабюджетних кош­тів на оновлення Навчально-практичного центру – понад 900 тис. грн.

Усе для того, щоб дітям було комфортно навчатися – в гарних умовах, на сучасному обладнанні. Аби вони були спокійні, що, обравши профтехосвіту і наш заклад, зробили правильний вибір і стануть впевненими в собі, конкурентоспроможними фахівцями, – каже директор коледжу Вадим Савчук.
Ми живемо в непростий період, але це важливий час для змін, коли можемо підняти рейтинг професійної освіти, презентувати її по-новому. Бо сьогодні це дуже потрібна державі справа! Більше того, хочеться, щоб освіта Хмельниччини була однією з найкращих в Україні, щоб на нас рівнялися та переймали досвід. І я дякую керівнику та колективу закладу, які докладають багато зусиль для цього!додав заступник голови Хмельницької ОВА Володимир ЮР’ЄВ, котрий узяв участь у відкритті центру.

Тетяна ДИКА.