П'ятница, 18 Жовтня 2024 р.
27 Червня 2024

У РІДНИХ СТІНАХ ПАМ’ЯТАЮТЬ…

Не забувають про тих, хто віддає життя за нашу свободу, й на історичному факультеті К-ПНУ ім.Івана Огієнка. Недавно там відкрили стенд пам’яті 15 своїх випускників, які поклали голови, боронячи Батьківщину.

– Ідея увіковічення пам’яті наших загиблих випускників з’явилася з початком повномасштабного вторгнення, – розповідає декан історичного факультету Анатолій ГЛУШКОВЕЦЬКИЙ. – Однак ми відтягували цей момент, оскільки, на жаль, список постійно поновлюється. Також не завжди оперативно отримуємо ці сумні звістки. Наприклад, про загибель декого з наших випускників дізнавалися лише через рік після того, як це сталося.

Анатолій Леонідович додає, що наразі у стінах факультету поставили саме стенд пам’яті, а не дошку:
– Навчальний корпус має статус архітектурної пам’ятки, тому встановлювати дошки на його стінах не маємо права. Також споруда належить не університету, а НІАЗу «Кам’янець», тож треба дозвіл і звідти. Це питання вже обговорювали на Вченій раді й після Перемоги точно вшануємо пам’ять загиблих випускників. Або отримаємо дозвіл і встановимо одну загальну дошку на фасаді факультету, або ж облаштуємо меморіал.

Наразі увіковічено пам’ять таких Воїнів: Роман Валіон, Вадим Стецюк, Олександр Матренчук, Роман Бузінський, Олександр Прохніцький, Роман Ткаченко, Олександр Шумляківський, Сергій Козиняк, Ігор Русий, Олександр Бобров, Олександр Боршуляк, Михайло Блажей, Віктор Богнен, Геннадій Боднарчук, Роман Крищук.

Олександр ЩЕРБАТИХ.