П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Лютого 2020

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ІНДИКІВ!

Уже з лютого господарі почали приглядатися до молодняка птиці, аби восени мати і яйця, і дієтичне м’ясо. Якщо ж головна ваша вимога до птиці – м’ясо, то, як варіант, спеціалісти радять звернути увагу на індиків. Правда, попереджають, що вони надто волелюбні, обожнюють політати, тому побігати за ними доведеться добряче. Але всі ці поневіряння виправдовує вихід м’яса, бо з індика він набагато більший, у порівнянні з куркою і навіть качкою. В середньому індики досягають 10-12 кг.

Купувати молодняк краще все­редині весни, варто обирати сам­-ців, адже вони виростають набагато більшими за самок. Індичата дуже теплолюбні, тому навіть у квітні ще треба тримати у житловому приміщенні, аби їм було максимально тепло. Харчування також повинно бути максимально збалансованим.
У перший місяць життя вони потребують спеціалізованого стартового комбікорму. З третього дня життя раціон можна збагачувати вареною рибою і зеленню: кропива, зелена цибуля, листя часнику. Через місяць птахів переселяють на вулицю. Доб­ре вони розвиваються у загоні, по­будованому на зразок теплиці з дахом. Там підростуть, зміцніють. На літо для них підійде просторий вольєр. З їжі, крім трави, необхідно давати крупи (запарену дроблену ку­курудзу, пшеницю, соняшникову макуху), бурякове бадилля, яєчну шкаралупу тощо.
Із кінця літа самці починають боротьбу за самок. Аби цього уникнути, спеціалісти радять першими на м’ясо пускати саме самок, бо вони ростуть меншими і раніше за самців зупиняють набір ваги.