ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ІНДИКІВ!
Уже з лютого господарі почали приглядатися до молодняка птиці, аби восени мати і яйця, і дієтичне м’ясо. Якщо ж головна ваша вимога до птиці – м’ясо, то, як варіант, спеціалісти радять звернути увагу на індиків. Правда, попереджають, що вони надто волелюбні, обожнюють політати, тому побігати за ними доведеться добряче. Але всі ці поневіряння виправдовує вихід м’яса, бо з індика він набагато більший, у порівнянні з куркою і навіть качкою. В середньому індики досягають 10-12 кг.
Купувати молодняк краще всередині весни, варто обирати сам-ців, адже вони виростають набагато більшими за самок. Індичата дуже теплолюбні, тому навіть у квітні ще треба тримати у житловому приміщенні, аби їм було максимально тепло. Харчування також повинно бути максимально збалансованим.
У перший місяць життя вони потребують спеціалізованого стартового комбікорму. З третього дня життя раціон можна збагачувати вареною рибою і зеленню: кропива, зелена цибуля, листя часнику. Через місяць птахів переселяють на вулицю. Добре вони розвиваються у загоні, побудованому на зразок теплиці з дахом. Там підростуть, зміцніють. На літо для них підійде просторий вольєр. З їжі, крім трави, необхідно давати крупи (запарену дроблену кукурудзу, пшеницю, соняшникову макуху), бурякове бадилля, яєчну шкаралупу тощо.
Із кінця літа самці починають боротьбу за самок. Аби цього уникнути, спеціалісти радять першими на м’ясо пускати саме самок, бо вони ростуть меншими і раніше за самців зупиняють набір ваги.