П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

ДЕРЖУСТАНОВИ ПЕРЕЙШЛИ У ДИСТАНЦІЙНИЙ РЕЖИМ

– Так сталося, що через карантинні заходи за згодою сторін змушена була звільнитися із роботи. Оскільки невідомо, скільки триватиме карантин, і чи після його завершення мене знову візьмуть на роботу, вирішила звернутися до Центру зайнятості та стати на облік. Але чи працює ця служба, чи теж перейшла на дистанційний режим? – із таким запитанням до редакції зателефонувала кам’янчанка Марина.
По коментар ми звернулися до директорки Кам’янець-Подільського міського Центру зайня­тості Наталії ПОСТОВОЇ:
– Ми працюємо, але відвідува­чів обслуговуємо дистанційно. Тому клієнти самі мають вирішувати, чи йти до нас у разі настання страхового випадку – безробіття, або ж звернутися після припинення карантину.
Якщо клієнт ухвалив рішення звер­нутися до Центру зайнятості саме в період запровадження карантину, то насамперед можна звертатися до нас із заявами про надання статусу безробітного через скриньки для комунікації, які розташовані біля входу в приміщення, або ж на адресу електронної пошти (kampodgd­@kmocz.gov.ua або 2221kampodmcz@gmail.com).
Крім цього, біля входу до Центру зайнятості розміщена інформація про засоби телефонного та елект­ронного зв’язку саме цієї установи. Люди можуть самостійно заповнити заяви відповідно до зразків, які є у холі нашого центру. Місця самообслуговування облаштовані всім необхідним. Але таке самообслуговування здійснюється без особистого консультування спеціаліста ДСЗ.
Зареєстровані безробітні продовжують отримувати консультації та обслуговування спеціалістів Цент­ру зайнятості за телефоном чи через електронну пошту. Приходити на особистий прийом і відмічатися не потрібно. За пропуск дати відвідування, що була призначена до запровадження карантину чи надзвичайної ситуації, жодних санкцій застосовуватися не буде. Особистий прийом відновиться після завершення карантину.
Консультації також надаються за номерами: 3-25-72, 3-49-81, 067-596-68-63.
l До речі, в дистанційний режим роботи переходить і департамент соціального захисту населення. Громадянам, яким необхідно подати документи на призначення різних видів допомог, прохання надсилати заяву та декларацію з усіма необхід­ними документами поштою на адресу департаменту: вул.Шевченка, 26. Заяву та декларацію на субсидію, а також заяву на державну допомогу при наро­дженні дитини можна подати в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису. Бланки заяв і дек­ларацій для призначення всіх видів державних допомог, а також житлових субсидій можна роздрукувати через офіційний вебсайт Кам’янець-Подільської міської ради site@kam-pod.gov.ua у розділі «Громадянам» – «Ма­теріали з питань соціального захисту».

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.