П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ПОКИ ЄДИНІ – ЖОДНОМУ ВІРУСУ НАС НЕ ЗДОЛАТИ

«Пандемія коронавірусу лихоманить весь світ. Знаємо, дорогі кам’янчани, що і вам страшно! А як нам, медикам екстреної, які перебувають на передовій війни з вірусом? Але на допомогу прийшли всі ви – небайдужі мешканці міста, які дали нам більше, ніж засоби захисту, ви вселили нам віру в людей, у наше суспільство і в те, що все буде добре. Для вас хочеться працювати і допомагати всім, чим можемо, як ви допомогли нам, – пише в лис­ті до «Подолянина» фельдшер виїзної бригади Кам’янець-Подільської станції екстреної допомоги Тетяна МАКСИМЧУК. – Тому ми нині зобов’язані звернутися до кам’янчан і заспокоїти, закликати не панікувати, адже все необхідне у нас є.
Одним із перших допомогу нам надав міський голова
Михайло СІМАШКЕВИЧ, передавши 10 захисних одноразових костюмів, 10 – багаторазових, 11 окулярів, 130 за­хисних масок і 5 кисневих масок. А благодійний фонд «Ка­м’янчанин» забезпечив 70 респіра­торами FFP2, 200 одноразовими мас­ками, 5 упаковками рукавичок. Ка­м’ян­чанка Анна Власова організувала збирання коштів у соцмережі: по 10, 50, 100, а дехто й по тисячі гривень скидав їй, і разом вийшло 5 тисяч гривень. На них закуплено 55 респіраторів FFP2 із клапанами і 17 захисних окулярів.
Я пишу це не для піару, а щоб усі, хто долучився до допомоги, знали, що засоби захисту перебувають на су­ворому контролі.
Приклад такої самоорганізації ка­м’янчан довів: поки ми єдині й готові одне одному допомагати – жодному вірусу нас не здо­лати».

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.