Вівторок, 16 Квітня 2024 р.

ЧИ ПОЗНАЙОМЛЯТЬСЯ ДЕПУТАТИ ІЗ ВИБОРЦЯМИ?

Пристрасті в міській владі, відсутність співпраці та діалогу змусили громадського активіста взятися за перо. Свої міркування до народних обранців він виклав у листі, який приніс до редакції.

«Шановні народні обранці!
Минуло вже два місяці зі знаменного дня, 27 лис­топада 2020 р., коли ви на майдані Відродження, перед обличчями загиблих Героїв, дали клятву на вірність громаді Кам’янця-Подільського і тих 12 сіл, які ввійшли до складу Кам’янець-Подільської територіальної громади.
На превеликий жаль, лише три депутати Кам’янець-Подільської міської ради із 38 дотримуються вимог Закону «Про звернення громадян». У інших й досі відсутні графіки приймальних днів і годин для виборців. Тобто, зв’язок із виборцями фактично відсутній, ви не знаєте потреби своїх виборців. І складається враження, що не тільки не знаєте, а й не хочете знати, не хочете вникати в їхні проблеми. Для звичайних виборців ви реально недоступні, й деякі з них вас навіть не знають.
Під час двох турів місцевих виборів 2020 року була найнижча явка за попередні 30 років. І річ не тільки в пандемії коронавірусу, а набагато глибша: більшість виборців перестали довіряти всім рівням влади, тому що переконалися, що навіть у важкий ковідний 2020 рік владні структури всіх рівнів фактично кинули простих людей напризволяще.
Десять попередніх років Кам’янець-Подільський постійно деградував (приклад: продаж комунального майна громади був у п’ять разів нижчий від ринкової вартості) на відміну від Хмельницького, який торік був визнаний найкращим містом України за рівнем безпеки і якості життя. Ті 34% кам’янчан, які все ж таки прийшли на другий тур місцевих виборів, повірили в позитивні зміни, повірили в те, що новообраний депутатський корпус зробить усе можливе і навіть неможливе, щоб найближчим часом догнати місто Хмельницький.
Хто насамперед повинен подавати приклад виконання законів? Насамперед місцеві депутати, тому що ви у центрі уваги, тому що ви – обличчя Кам’янця-Подільського, тому що саме за вами іноземні туристи, гості з інших областей України судять про наше рідне місто!
Ви ж повинні розуміти елементарну істину: якщо ви і далі будете байдужими до інтересів простих виборців, то ваша подальша депутатська діяльність, наступні депутатські сесії втрачають будь-який сенс. Ви повинні чітко усвідомлювати, що місто Кам’янець-Подільський зможе успішно розвиватися тільки при тісній співпраці вас із вашими простими виборцями. Третього не дано.
А тому навіть ваше намагання (частини з вас) обрати 18 січня ц.р. секретаря хоча і дуже важливе, але не має сенсу, бо коріння проблем нашого рідного міста в тому, що місцеві депутати існують самі по собі, а прості виборці – самі по собі.
Ще раз добре подумайте, добре зважте, навіщо вам потрібні ваші депутатські мандати при такому ставленні до звичайних виборців? Поки що виборці вас не знають, і ви залишаєтеся для них (за винятком трьох депутатів) зовсім чужими людьми.
Усе ж таки продовжую вірити у вас, вашу здатність поміняти своє ставлення до простих виборців.

Із повагою до вас і ваших однодумців Сергій БЕРЛІНСЬКИЙ».