Субота, 27 Квітня 2024 р.

«ЛЮТІ ПТАШКИ» ВІД МАРКІЗА

Доброго дня, шановна редакціє газети «Подолянин»!

Автор листа Сергій Берлінський (ліворуч) на презентації книжкиНедавно ви публікували репортаж із презентації дитячої книжки Алли Федірко «Як Мар­кіз навчився мишей ловити», що відбулася 16 травня у видавництві «Абетка». Алла Григорівна тоді відмовилася від авторського гонорару і заявила про своє бажання, щоб усі без винятку кошти від продажу книжок були спря­мовані на без­пілотники. Відтоді й до 9 червня в місті та районі з ініціативи письменниці й за сприяння департаменту гума­нітарної полі­ти­ки міськради відбулася патріо­тично-благодійна акція, присвячена збиранню коштів на без­пілотники. Громадкість міста і району, діти та батьки схвально сприйняли цю ідею.

Найактивнішу участь взяли такі міські заклади освіти: ЗДО №8 – 45 примір­ників, ліцей №7 – 31, ліцей №17 – 15, ліцей №10 – 22, ліцей №15 – 14, ліцей №13 – 13, ліцей №14 – 10 примірників. У районі найактивнішими виявилися ліцей у Руді Жванецької ТГ – 21 примірник, ліцей у Заваллі Жванецької ОТГ – 12 примірників, ліцей у Черче Чемеровецької ТГ – 8 примірників, ліцей у Жванці – 7 примірників. На жаль, не всі навчальні заклади міс­та і району встигли долучитися до акції через кінець навчального року, проте має­мо надію, що вони ще візьмуть у ній активну участь перед початком нового навчального року.

Окремо хотілося відзначити патріотизм наших підприємців-подолян Руслана Кайдановського і Романа Запала. Без перебільшення, вони є прикладом для підприємців міста та району!

Завдяки ініціативі волонтерки-письменниці Алли Федірко та її команди, за станом на 9 червня, на аеророзвід­ку перераховано 18100 грн.
За оцінкою Марії Берлінської, яка фахово займається безпілотниками і аеророзвідкою з вересня 2014 р., учасники цієї патріотично-благодійної акції вже врятували життя щонаймен­ше пів роти військовослужбовців!

Керівництво Центру підтримки аеророзвідки в особі кам’янчанки Марії Берлінської висловлює велику вдячність усім, хто зробив внесок у розвиток оборонної галузі Збройних сил України!

Марія весь час підкреслює: «Потрібно воювати технологіями, а не людьми!».
До речі, її команда з початку року зібрала понад 30 мільйонів гривень на без­пілотники!

Сергій БЕРЛІНСЬКИЙ, громадський діяч.