Середа, 24 Квітня 2024 р.
25 Вересня 2020

«МЕДЛОН» – ЗАВЖДИ ПОПЕРЕДУ!!!

ЛАПАРОСКОПІЧНІ ВТРУЧАННЯ

Перша приватна хірургічна клініка Кам’янця-Подільського вже розпочала роботу.

Василь ПасічникСьогодні хочу зупинитися на методиці ендоскопічної хірургії, тобто проведенні великих оперативних втручань через мініатюрні шкірні проколи. Головними перевагами цього методу є мінімальна травматичність та швидке відновлення пацієнта. Вже через декілька днів він може повернутися до повсякденного життя.
Для кам’янчан далеко не новиною є можливість проведення таких операцій із приводу каміння в жовчному міхурі. Ці оперативні втручання проводяться в хірургічному відділенні міської лікарні вже понад 20 років. Але за цей час медицина сягнула неабияких висот, і калькульозний холецистит став далеко не єдиним показом для проведення таких операцій.
У медичному центрі «МЕДЛОН» проводяться ендоскопічні опе­ративні втручання не лише з приводу каміння в жовчному міху­рі. Шляхом проколів, без розрізу оперуються практично всі грижі живота (пахові, пупкові, вентральні). Така небезпечна патологія, як діафрагмальні грижі та грижі стра­воходного отвору діафрагми, також оперуються ендоскопічно.
Можливим є також проведення ендоскопічного втручання при такій розповсюдженій патології, як гнійний апендицит.
Уявіть собі, що замість після­операційних рубців на животі, які досить часто викликають певні страждання пацієнта, можуть стати причиною утворення великих вентральних гриж та спричиняти в майбутньому розвиток злуко­вої хвороби, на тілі пацієнта залишаться лише два-три ледь помітні сліди від маленьких проколів, які не будуть причиною ані косметичного, ані функціонального дефекту. Хочу зазначити, що шкірні шви, які потім потрібно знімати, у цих випадках також не накладаються.
Ендоскопічні оперативні втручання в медичному центрі «МЕДЛОН» проводить хірург-ендоскопіст із 20-річним стажем роботи Василь ПАСІЧНИК (м.Івано-Франківськ).
Як зазначає сам Василь Іванович, за попередні 15 років він не виконав жодної відкритої апендектомії, всі операції зроблено ендоскопічно.

Консультаційний прийом Василь Іванович Пасічник проводить у Медичному центрі «МЕДЛОН» за адресою: вул.Гагаріна, 63, щосуботи. Попередній запис за номерами медичного центру: 098-177-01-00, 095-925-88-83.

Ми раді будемо бачити у центрі не тільки пацієнтів, яким зможе­-мо допомогти, але й лікарів-хірургів нашого міста, котрі мають бажання підвищити свою кваліфі­кацію та навчитися нових технологій.

Юрій ЛОНТКОВСЬКИЙ, директор МЦ «МЕДЛОН», кандидат медичних наук.