Субота, 27 Квітня 2024 р.
15 Лютого 2024

ПЛІДНИЙ ВІЗИТ І «ШВИДКИЙ» РЕЗУЛЬТАТ

У перших числах лютого делегація Ка­м’янець-Подільської міської лікарні у складі медичного директора Юрія САВАРЧУКА, завідувача лор-очно­-го відділення Олега ЦИМ­БАЛЮКА та за­відувача реабіліта­ційного відділення Олександра ТРОНЧУКА здійснила плідний візит до Львова.

Відвідали КНП «Львівське тери­торіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги», яке на чолі з керівником Олегом САМЧУКОМ змогло стати одним із провідних медзакладів Львова. Кам’янчани дізналися про здобутки і нелегкий шлях до успіху молодої та прогресивної команди. Мене вразило, як менше ніж за 4 роки лікарня повністю перезавантажилася і впевнено почала рухатися вперед.
У розмові нам чітко окреслили проблеми, з розв’язання яких колеги розпочинали перезавантаження і з якими зіштовхувалися: великі борги лікарні, зайвий кадровий баласт, політичні переслідування, кримінальний тиск та опір змінам певних впливових осіб тощо.
Були приємно здивовані результатом: по-­перше, молоді спеціалісти, які максимально вкладають душу в свої відділення, європейські ремонти, безпека (камери відеонагляду). Ми ознайомилися з роботою різних відділень лікарні, зокрема реабілітаційного центру «Unbro­cken» (Незламні), який став брендом реабілітаційної допомоги, відомим не тільки в Україні, але й поза її межами.
Також були зроблені перші кроки для подальшої співпраці. Є домовленість про навчання наших спеціалістів із реабілітаційного відділення. Провідні львівські фахівці готові ознайомити кам’янецьких лікарів із новітніми технологіями оперативних втручань, а також приїжджати до нас на планові оперативні втручання в різних напрямках. Це значно підвищить рівень надання медичної допомоги в нашому закладі.
І є вже перші результати! Кам’янець-Подільська міська лікарня отримала реанімобіль як гуманітарну допомогу. Завдяки злагодженій співпраці, таким чином вдалося зекономити з коштів міського бюджету 2 млн грн.
Це відкриває нові можливості для медицини Кам’янця, адже більше не потрібно буде очікувати реані­мацію з області, натомість при потребі змо­жемо власним сучасним транспортом у супроводі наших лікарів доставляти маленьких пацієнтів до Хмель­ницького. А в перспективі з наявністю такого реанімобіля зможемо укласти договір за пакетом щодо неонатальної допомоги і тим самим залучити додаткові кошти НСЗУ.
Завдячуємо такою важливою підтримкою міській владі (міський голова Михайло ПОСІТКО, секретар міськради Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА), нашим партнерам із Львівщини, зокрема депутату Львівської міськради, керівнику ГО «Народна Самооборона Львівщини» Валерію ВЕРЕМЧУКУ, голові ГО «Майбутнє Українського Донбасу» Олегу ЯКУБОВУ.

Борис СИРОТА, директор КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня».