Субота, 27 Квітня 2024 р.
29 Лютого 2024

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОМУ ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНОМУ – 65 РОКІВ!

Перша річниця заводу, березень 1960 р., Старе місто, корпуси кармелітського монастиряКам’янець-Подільський елект­ромеханічний – перший у місті та другий (після Хмельницького трансформаторного) завод союзного підпорядкування, на якому в перші дні існування нараховувалося 27 працівників, і який зріс до 3000 заводчан, а загалом через прохідну заводу пройшли більше як 10000 ка­м’янчан.

У березня 1959 року розпочався випуск першої продукції.
Великий внесок заводу і в розвиток міста: отримання житла, електрифікація, водопостачання, водовідведення, теп­ло­постачання, озеленення міста, дороги.
Акредитація заводських лабораторій, Хмельницьке шосе, 32Кадри заводу взяли участь в органі­зації та роботі великих заводів міста: кабельного (перший директор К-ПЕМЗу Діонісій Ткачук), електронного (Віктор Демчук, Леонід Коростильов), приладобудівного (Вадим Яшков), сільгоспмашин (Олександр Ду­бограй, Петро Мартинюк, Юрій Норкус) та інші.
Більше як пів сотні заводчан відзначені урядовими нагородами: орденами, медалями, грамотами.

Корпуси, приміщення заводу разом із музейними, архівними матеріалами за драконівськими законами років перебудови потрапили у приватну власність сім’ї Дьяконових, стали недоступними для ветеранів заводу.
Щиросердечно вітаю ветеранів, усіх працівників із 65-ю річницею заводу, бажаю міцного здоров’я, добробуту, щас­ливої переможної весни!

Антон ГОРДІЙЧУК,
працівник заводу з 1959 року,
голова ветеранської організації, учасник Другої світової війни 1941-1945 років.