Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Січня 2020

«КИЇВСТАР» ПРОПОНУЄ КОМФОРТ?

Раптове підвищення цін за користування мобільним зв’язком від найпоширенішого оператора зв’язку «Київстар» засмутило українців. І якщо сучасній молоді чи активним діловим людям життєво необхідний весь спектр послуг оператора, то пенсіонери використовують мобільні для звичайних дзвінків. Тому SMS про значне підвищення вартості тарифного плану їх прос­то приголомшило.

– У мене звичайний чорно-білий телефон. За зв’язок сплачувала 55 гривень у місяць, а перед святами надійшло повідомлення, що мій тариф змінюють на дорожчий – за 100 гривень, – обурюється кам’янчанка Олена Володимирівна. – Мені ж того інтернету не потрібно, щоб за нього додатково платити.
За словами користувачів «Київстару», їхній оператор ліквідував здебільшого дешевші тарифні плани, а замість них пропонує інші, але дорожчі.
Щоб з’ясувати ситуацію, ми звернулися до надавача послуг. Як ідеться в повідомленні пресслужби «Київстару», з 15 січня по 5 березня 2020 р. припинять дію деякі застарілі тарифні плани передплаченого зв’язку, а абонентам запропоновано обрати один з актуальних тарифів. Усі абоненти, яких стосуються зміни, будуть проінформовані на сайті мобільного оператора та у SMS-повідомленні щонайменше за 7 днів. Вони матимуть можливість ознайомитися із запропонованим пакетом послуг у новому тарифі, і якщо він їм не підійде – самостійно обрати будь-який актуальний тариф та перейти на нові умови обслуговування. Лише тим абонентам, котрі не зроблять свого вибору самостійно до вказаного у SMS-повідомленні дня, буде запропонований тарифний план з урахуванням профілю використання послуг, щоб нові умови відповідали потребам абонентів.
У свою чергу оператор у телефонній розмові з «Подолянином» пояснив, що люди, які мало користуються мобіль­-ним інтернетом, можуть обрати тариф за 75 гривень «Київстар комфорт». Але й у цьому тарифі є декілька варіантів користування: або сплачувати 75 гривень за 4 тижні безлімітного спілкування, або підключити опцію «Плати, коли користуєшся» (у меню 477) і платити 3 гривні за добу, коли здійснюються дзвінки.