Середа, 24 Квітня 2024 р.
13 Березня 2020

РЕЙД СЕСІЯМИ РАЙОНУ

Перші тижні на посаді голови Кам’янець-Подільської РДА в Анатолія БЕРНАШЕВСЬКОГО ознаменувалися активною роботою. Зокрема, Анатолій Вячеславович взяв участь у роботі сесій Пановецької, Довжоцької, Орининської, Куль­чієвецької та Шустовецької сільських рад.

Одним із головних питань, які пору­шувалися на засіданні сесій, було погашення податкового боргу. Так, щодо Пановецької сільської ради сума такого боргу становить 308 тис. грн, Довжоцької – 235 тис. грн, а Орининської – 645 тис. грн. Анатолій Вячеславович наголосив на необхідності правильного встановлення ставок земельного податку, податку на не­рухоме майно та єдиного податку і вніс пропозиції щодо того, як це зробити в кожній окремо взятій громаді.
Ще одним проблемним питанням сільрад є матеріально-технічне забезпечення закладів культури, охорони здоров’я та освіти. Так, у Пановецькій сільській раді потребують ремонту бібліотека, школа та ДНЗ. Така ж проблема і в закладах Шустовецької сільської ради: там необхідно ремонтувати ФАП і ДНЗ. Дошкільний заклад, у якому виховуються лише 6 діток, пов­ністю забезпечується батьківськими коштами. Виступаючи на засіданнях сесій, Анатолій Бернашевський надав виконавчим комітетам згаданих сільрад рекомендації щодо покращення ситуації.
Серед питань, вартих особливого розгляду, і субвенції на утримання соціальних працівників. На нього голова РДА звернув особливу увагу, бо вважає недопустимим той факт, що сьогодні навантаження на одного соцпрацівника становить у середньому 30 осіб, які потребують догляду, тоді як, згідно із нормами, воно має складати 6 людей. На думку Анатолія Бернашевського, це питання має бути вирішене першочергово.
Окрім усього іншого, на засіданнях сесій говорили і про перевезення громадян пільгових категорій. Оскільки питання його забезпечення нині лягло на плечі місцевих бюджетів, Анатолій Бернашевський у спілкуванні із представниками сільських рад підкреслив необхідність делегування коштів на це до районного бюджету та висловив сподівання на спів­працю.

За матеріалами пресслужби Кам’янець-Подільської РДА.