П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Березня 2020

ПЕРЕДЧАСНИЙ ФІНІШ «ФОРТЕЦІ»

Днями стало відомо, що ралі «Фортеця», проведення якого було заплановано на травень, не відбудеться. Від масштабного дійства, що збирає чимало глядачів, організатори відмовилися через загрозу коронавірусу.

Як повідомляється на сторінці ралі у фейсбуку, 4 березня відбулося засідання оргкомітету другого етапу чемпіонату України з ралі під керівництвом міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА. Було взято до уваги рекомендації МОЗ щодо запобігання поширенню інфек­ції, а також міський план заходів щодо попередження вищезгаданої загрози. Особливо підкреслено ризики, пов’я­зані з участю в ралі «Фортеця» іноземних екіпажів, спеціалістів і глядачів.
У результаті було ухвалено рішення зу­пинити підготовку другого етапу чем­піонату України з ралі, запланованого на 8-10 травня 2020 р. Водночас членам оргкомітету, які є представниками Авто­мобільної федерації України, було рекомендовано узгодити можливість проведення змагання в інші дні, визначення яких залежить від подальшого розвитку подій.
Позицію організаторів директор ралі «Фортеця» Михайло ЛОЙЛЕНКО пояснив в інтерв’ю виданню «Ралі в Україні» (rally.in.ua):
«Ще восени минулого року був розроб­лений оновлений концепт дизайну, запущено в ротацію промо-відео, розіслані офіційні запрошення спортсменів і офіційних осіб. До початку березня був готовий маршрут змагання, отримані основні дозвільні документи, зібраний пул спонсорів і медіапартнерів.
У перший день весни ми приїхали в Ка­м’янець-Подільський, де провели низку зустрічей і переговорів. Ключовим було засідання оргкомітету, на якому, за планом, мали би роздати розпорядження дорожникам та іншим державним службам. На жаль, буквально напередодні в 70 кілометрах від Кам’янця-Подільського був зафіксований перший в Україні випадок зараження на коронавірус…
Гонки такого рівня, як «Фортеця», не готуються за два дні. Я вважаю, що було б нечесним витратити частину виділених нам коштів на підготовку гонки, проведення якої перебуває під великим запитанням. Як би ми виглядали потім в очах партнерів? Хто б повірив нам після цього ще раз?».