Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2020

ЖОДНИХ ПОМ’ЯКШЕНЬ

Хмельницька обласна державна адміністрація спростовує інформацію щодо пом’якшення карантинних заходів, яку розповсюдили деякі ЗМІ.

Зокрема, в повідомленні ОДА з посиланням на пресслужбу РНБО, йдеться про те, що в Апараті РНБО України відсутні проєкти будь-яких рішень щодо «пом’якшення» карантинних заходів.
«Коментуючи новину, поширену деякими ЗМІ, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав її «безвідповідальною дезінформацією й елементом інформаційної спецоперації, яка реалізується проти нашої країни з метою дестабілізації ситуації».
РНБО нагадує, що карантинні обмеження в Україні запроваджено урядовими рішеннями, зокрема новою редакцією постанови Кабінету Міністрів України № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
Також в РНБО наполегливо просять журналістів не використовувати неперевірені джерела інформації, а послуговуватися офіційними повідомленнями органів влади.