Четвер, 18 Квітня 2024 р.
10 Квітня 2020

КУДИ ЙТИ ПО ІНСУЛІН

Через поширення коронавірусу інсулінозалежні діабетики опинилися на роздоріжжі. Мало того, що вони у групі ризику, то ще й без інсуліну не можуть існувати.

– Мені вже за 60. Не бажано виходити на вулицю, але потрібен інсулін. Чи може лікар виписати його, якщо на прийом прийдуть мої рідні? – із таким запитанням зателефонувала до редакції кам’янчанка пані Надія.
З’ясувалося, що медики з району першими розробили алгоритм спрощення видачі інсуліну.
Лікар-ендокринолог ЦРЛ Марина ПОЛЬОВА в соц­мере­жах оприлюднила звернення до пацієнтів ще 15 березня:
«У групі ризику захворіти на коронавірус є пацієнти з цук­ровим діабетом, тому для отримання рецепту на інсулін для жителів Кам’янець-Подільського району не обов’язково відвідувати кабінет ендокринолога, а в телефонному режимі узгодити виписку рецептів і звертатися по ліки одразу в аптеку «3 і» за адресою: вул.Шевченка, 9, вул.Князів Коріатовичів, 14-Л (біля входу в гуртовий ринок). Телефонувати: 098-335-96-06, з 8.30 до 15.00. Прошу поставитися з розумінням і вберегти власне здоров’я!».
Слідом за районом спростили видачу ліків і в місті.
– Аби хворі на цукровий діабет не наражали себе на небезпеку зайвий раз, отримати інсулін замість них можуть їхні рідні, – коментує лікар-ендокринолог міської поліклініки Дарія БУЦЬ. – Якщо людина одинока, то це може зробити соціальний працівник, який її доглядає. Але для цього пацієнт обов’язково має записатися на прийом через інтернет-ресурс Medics або ж зателефонувати в реєстратуру.