П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Квітня 2020

ЛІКАРЯМ ПОТРІБЕН ЗАХИСТ І ПІДТРИМКА

Благодійний фонд «МіСт» імені Михайла Савенка, який відомий тим, що опікується 15 дитячими та інтернатними закладами області, розширив коло своєї діяльності. В часи, коли йде важка боротьба з коронавірусом і на передовій знаходяться лікарі, саме їм наразі активно допомагає і засновник фонду Дмитро Савенко, і створений ним фонд.

– Цього разу допомога направлена для лікарів мобільних груп з самого міста Кам’янця-Подільського та з Кам’янець-Подільського району, – розповідає президент фонду Сергій Ісаєнко. – Сьогодні, 27 квітня, волонтер фонду, керівник мотобольного клубу «Поділля-мотор» Павло Відлацький та голова правління фонду Олександр Корольов передали мобільній медичній бригаді міста, яка створена для роботи з хворими, що мають підозру на коронавірус, – 15 багаторазових захисних комбінезонів з капюшоном, 100 пар високих бахіл із зав’язками та 400 медичних латексних рукавичок. Допомогу вручено черговому мобільної бригади Антону Козярчуку.
А 15 багаторазових захисних комбінезонів з капюшоном, 100 пар високих бахіл із зав’язками та 400 медичних латексних рукавичок для медиків району отримав директор Кам’янець-Подільського районного центру ПМСД Станіслав Ростецький.
У благодійному фонді «МіСт» імені Михайла Савенка не забувають і про своїх підопічних – напередодні великодніх свят втілена в життя нова благодійна програма «ІВЛ» (індивідуальна Великодня лавка), яка спрямована на створення комфортних умов відпочинку дітей на повітрі з підшефних дитячих закладів фонду. В рамках цієї програми передані:
– ДНЗ №17 «СВІТЛЯЧОК»- 8 садово-паркових лавок та 200 медичних масок;
– Кам’янець-Подільський НРЦ – 4 садово-паркові лавки та 200 медичних масок;
– Кам’янець-Подільська спеціальна школа-інтернат – 2 садово-паркові лавки та 100 медичних масок;
– «Славутинка» – 15 садово-паркових лавок та 200 медичних масок;
– Орининська школа-інтернат – 8 садово-паркових лавок та 200 медичних масок;
Загалом, протягом карантину, в підшефні заклади фонду на Хмельниччині передано: 92 садово-паркові лавки; 4000 медичних масок; 800 медичних латексних рукавичок; 500 пар високих бахіл з зав’язками; 35 багаторазових захисних костюмів з капюшоном; 80 кг хлорного вапна; 25 л засобу для дезінфекції.

За матеріалами БФ «МіСт» імені Михайла Савенка.