П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Травня 2020

СПАЛАХ НА ДОВЖКУ. УСІ ДОРОГИ ВЕДУТЬ ДО ЦЕРКВИ

Коронавірус активно почав панувати на Довжку та Підзамчі. Буквально за два дні там лабораторно підтверджено COVID-19 у декількох мешканців, зокрема один із хворих – із міської ради.

– Наразі там маємо два сімейні осередки із хворими, у яких підтвердили коронавірус. В одній родині захворіли дві сестри і один із батьків, на результати дослідження іншого наразі очікуємо. Але усі вони госпіталізовані до Хмельницької інфекційної лікарні. Сьогодні вранці стало відомо про новий сімейний осередок із двома новими хворими. Ці люди не госпіталізовані, вони лікуються амбулаторно, перебувають на самоізоляції, там проводять протиепідемічні заходи. Усі ці випадки пов’язані з відвідуванням церкви у селі Довжок,прокоментувала «Подолянину» завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ.

Алла Вадимівна уточнила, що наразі у місті і районі занедужала 21 особа. Якщо брати місце проживання хворих, то 10 проживають у місті, 11 – в районі (6 у селі Лисогірка, 3 – Довжок, по одному – в Мукші Китайгородській і Рункошеві). Але якщо взяти місце реєстрації випадків захворювання, то 8 зазначені у міських закладах охорони здоров’я і 13 – у районних.