Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Жовтня 2020

ЩОБ ЗАПАМ’ЯТАЛИ…

Останнього дня вересня відбулася остання сесія районної ради 7 скликання. Працювали депутати так, аби запам’ятатися: продали колишнє приміщення аптеки на Підзамчі, понизили ступінь у Нагорянському НВК, призначили гендиректора ЦРЛ та багато іншого.

Чи не вперше начальник управління фінансів РДА Олександр ФЕДИК звітував про невиконання бюджету за перше півріччя. На неприємний показник вплинула пандемія, бо і підприємцям надавали пільги, практично зменшилася кількість робочих місць, а з ними і надходження до бюджету. Радує, що державні субвенції надходили повністю. За словами Олександра Григоровича, невиконання бюджету не вплинуло на фінансування бюджетних установ, найбільша галузь району – освітня – була на карантині, завдяки чому вдалося зекономити кошти. Тому мешканці району на своїх зарплатах та в наданні послуг невиконання не помітили.
Попри все, знайшли кошти і на поточні питання, бо понад 840 тис. грн виділили на підвищен­ня заробітної плати для педагогічних працівників району. Більше як 2 мільйони спрямували на матеріальне забезпечення проведення місцевих виборів. Подбали і про наступників, бо проголосували за виділення близько 66 тис. грн Ка­м’я­нець-Подільській райраді для встановлення додаткових місць для оновленої та збільшеної ради. Стикнулися і з проблемою, яка тягне на тисячі гривень, бо у двох школах району – Кульчієвецькій і Кам’янській – до опалювального сезону треба встановити газові коректори на котли, які б забезпечували щоденне подання показників у газову службу. В іншому разі тепло в ці заклади подаватися не буде. А потягнуть ці коректори на загальну суму 254 тис 300 грн. На одній із минулих сесій депутати на це вже виділяли 120 тисяч, але грошей виявилося замало. Та­кож вдалося віднайти 138 тис. грн на завершення ремонту харчо­блоку Орининської ЗОШ.
На попередній сесії районні обранці передали на баланс ПМСД головний корпус Орининської лікарні. За таким же сценарієм пішли і цього разу, але із комплексом Староушицької лікарні. Рішення пояснили тим, що медзаклад треба готувати до зими, а самотужки опалення він не потягне. На ремонт системи опалення Старо­ушицької лікарні заплановано виділити 75 тис. грн, ще 80 тисяч на ці ж цілі делеговано Старо­ушицькою селищною радою. Також 98 тис. грн спрямовано на поточний ремонт внутрішньої системи опалення Орининської лікарні.
Головним медичним питанням стало ухвалення призначення Віталія ШЕВЧУКА на посаду гендиректора КНП «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня». Контракт із ним уклали на 5 ро­ків.
Чимало дискусій викликало питання приватизації шляхом викупу нежитлового приміщення (аптеки), що на вул.Олександра Удовиченка, це колишня Папаніна. Хоча голова Кам’янець-Подільсь­кої РДА Анатолій БЕРНАШЕВСЬ­КИЙ закликав депкорпус зачекати з ухваленням цього рішення, поки РДА проведе інвентариза­-цію комунальної власності району, і, можливо, згодом продати власність на аукціоні, депутати його не дослухалися. Пояснювали свою по­зицію тим, що майже 236 тис. грн уже не будуть зайвими в районній скарбничці.
Того ж дня обранці й понизили ступінь Нагорянському НВК. Тому там залишиться лише початкова школа і садочок. Пішли на такий крок через брак учнів, адже в середній школі у класах було всього по 1-2 школярі. Тепер вони шкільним автобусом добиратимуться на Довжок.