П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Жовтня 2020

КАНІКУЛИ ПЕРЕНЕСЛИ ЧЕРЕЗ КОВІД

Перенесення осінніх канікул, перепрофілювання лор-очного відділення в міській лікарні й велика ймовірність того, що державна комісія ТЕБ і НС в понеділок перенесе Кам’янець до «червоної» зони, – Україна і Кам’янеччина горить від коронавірусної інфекції.

Учора в державі зафіксували новий рекорд – 5397 нових хворих за добу. Невтішна ситуація і на Кам’янеччині. Щодня вірус діагностують у наших земляків. Від п’ятниці через ускладнення ми втратили 7 кам’янчанок і жінку з Кам’янець-Подільського району, вік яких складав від 57 і до 72. У більшості діагноз підтвердився посмертно.
Через стрімкий ріст захво­рюваності на COVID-19 міське управління освіти і науки рекомендувало навчальним закладам змінити терміни шкільних канікул. Учні відпочиватимуть із 19 до 30 жовтня, тобто підуть на канікули на тиждень раніше.

– На 12.00 8 жовтня в місті маємо 433 активних хворих, з яких 27 госпіталізовано, 406 лікуються амбулаторно. З них 18 медиків, 13 дітей і вже близько 50 освітян. Загалом від березня в місті зареєстровано вже 717 випадків захворювання на коронавірус. Найважча цифра для нас – 23 смерті, – коментує начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК. – За три дні цього тижня маємо 68 нових хворих. Через геометричний ріст захворюваності є напруга щодо обстеження та госпіталізації. Але найстрашніше – нам катастрофічно бракує кадрів.

За словами Юрія Васильовича, місто має всі шанси потрапити до «червоної» зони. Наразі показник захворюваності на 100 тисяч населення за 14 днів складає 257, 46% (для «червоної» зони показник становить від 160).
І хоча область почала активніше тестувати, однак на результати доводиться чекати 4-5 днів. Бо більшає хворих і в Україні, і в Хмельниччині. Власне через такий приріст учора в міській лікарні перепрофілювали лор-очне відділення. Сюди госпіталізуватимуть людей із пневмоніями й підозрою на коронавірус. У разі позитивного тесту на ковід, хворий буде госпіталізований до Кам’янець-Подільської ЦРЛ чи іншої профільної лікарні, визначеної для лікування хворих на коронавірус.

– Наразі в лікарні призупинена планова госпіталізація, надається лише екстрена допомога. Відповідно до домовленостей, місто продовжує надавати ургентну допомогу жителям району, яких наразі маємо 36, – додав Юрій Васильович.

За інформацією Кам’янець-­Подільської РДА, на 7 жовтня в районі зареєстровано 351 випадок захворювання на COVID-19. Одужали 190 осіб. 152 жителі району продовжують лікування. Летальних випадків зареєстровано 9.