Субота, 20 Квітня 2024 р.
9 Жовтня 2020

ПОПРОЩАЛИСЬ ДЕПУТАТИ І БАБІЙ

98-ма, остання сесія міської ради VII скликання відбулася 6 жовтня. На засідання прибули лише 27 депутатів із 36. Фото на пам’ять не робили, навіть традиційна онлайн-трансляція і та зламалася.

Останнім це засідання стало не тільки для депутатів, але й для заступника міського голови з комунальних питань Сергія БАБІЯ, який повідомив про бажання піти у відставку. Сергій Віталійович подякував колегам за співпрацю та зазначив, що до цього кроку він вдався через необхідність більше часу приділяти сім’ї:

– Одразу зазначу, що рішення не пов’язане з політикою. Відставка сьогодні – це відставка служінню громаді міста, якій віддав понад 20 років життя. Хочу подякувати всім за співпрацю.

Сергій БабійНагадаємо, що Сергій Бабій уперше почав виконувати обов’язки заступника міського голови ще восени 1997 р., із 1998 працював секретарем міськради. Загалом він був заступником у трьох мерів міста.
Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ на сесії подякував Сергію Віталійовичу за спільну роботу протягом 10 років у складі його команди.

Ще однією кадровою новиною став вихід депутата Андрія БОЙКА зі складу фракції ВО «Батьківщина».
Напевно, не найвдаліший час обрав для спілкування з кам’янецьким депкорпусом помічник народного депутата України Ігоря МАРЧУКА Вадим РУДИК. Бо в розпал пандемії депутати хотіли чути про дії цент­ральної влади і «Слуг народу» в напрям­ку матеріального забезпечення боротьби з коронавірусом. Адже, за їхніми слова­-ми, держава виділила місту на це всього 240 тис. грн, тоді як місто при своїх обмежених фінансових можливостях – уже 5 мільйонів.

А помічник нардепа хотів навчити депутатів наповнювати бюджет за допомогою встановлення орендної плати для Цент­рального ринку як для комерційної структури, зауваживши, що на цьому втрачається від 400 тисяч до 2 мільйонів на рік. Натомість отримав звинувачення в тому, що «Слуги народу» ковідний фонд закатали в асфальт, а місцеве самоврядування залишили без допомоги. А його однопартійці також мають мільйонні борги за оренду.

Щодо ринку, то на сесії було надано дозвіл на розроблення проєкту землеуст­рою щодо відведення земельної ділянки.
Щодо держави і ковіду – в коментарі після сесії мер міста заначив:

– Питання номер один, на якому хотів би наголосити, – це абсолютна непідтримка держави в боротьбі з коронавірусом (відправляємо відповідне звернення до Кабміну) і вкотре виділення ресурсу – більше як пів мільйона гривень – із міського бюджету на цю програму.

Із них планується закупити засоби індивідуального захисту: маски, щитки, рукавички, халати, комбінезони (100 тис. грн); дезінфікуючі засоби (127 тис. грн); ІФА-тести, тест-системи (50 тис. грн); медичні вироби, мед- та лабораторне обладнання, розхідні матеріали: аплікатори, пробірки, шпателі (250 тис. грн); буде розгорнуто додаткових 30-35 ліжок у ЛОР-відділенні.

Також на сесії були внесені такі зміни до бюджету:
– затвердили 670 тис. грн субвенції для підтримки хворих на цукровий і нецукровий діабет;
– 328 тис. грн субвенції – на підтримку осіб з особливими освітніми потребами;
– 1 млн грн – на придбання біохімічного аналізатора в міську лікарню;
– 222 тис. грн – на капремонт із проти­аварійними заходами будинку на вул.Князя Володимира, 3;
– 30 тис. грн – на комплексну програму соціального захисту міста.