Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Жовтня 2020

МАЄМО СУЧАСНІ АТЛАСИ І ЛИСТІВКИ

Кам’янеччина засвітилася і в новому атласі, і в сучасній сувенірній продукції.

@ У зв’язку з адміністративно-територіальною реформою, Мінрегіон разом із Товариством дослідників України, за сприяння проєкту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації», координатора проєкту ОБСЄ в Україні створили новий атлас адміністративно-територіального устрою. В ньому можна побачити карту з новим районним поділом і перелік об’єднаних територіальних громад, що ввійшли до новостворених районів.
Нанесена на нього й нова карта Кам’янеччини. Згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм, до Кам’янець-Подільського району ввійшли Гуківська сільська, Гуменецька сільська, Дунаєвецька міська, Жванецька сільська, Закупненська селищна, Жванецька сільська, Кам’янець-Подільська міська, Китайгородська сільська, Маківська сільська, Новодунаєвецька селищна, Новоушицька селищна, Орининська сільська, Слобідсько-Кульчієвецька сільська, Смотрицька селищна, Чемеровецька селищна територіальні громади.
@ А родзинкою сувенірної продукції стане тривимірна модель кам’янець-подільської фортеці. Її в рамках проєкту «Кишенькова країна» розмістять на туристичних листівках доповненої реальності, які можна буде переглянути за допомогою смартфону і розробленого туристичного додатка Pocket City AR .

– Найкращий сувенір – це місто, яке можна взяти завжди із собою в кишеню. Запросити в подорож, привезти клаптик спогаду, подарувати емоцію – сучасні технології творять неймовірне. Кишенькове місто – проєкт, який популяризує архітектуру міст через сувенірну AR-продукцію. Ми привертаємо увагу до руйнування історичних пам’яток, а всі оцифровані моделі віддаємо фахівцям для реставрації та реконструкції, – зазначають у команді SKEIRON, котра займається проєктом.