П'ятница, 29 Березня 2024 р.
16 Жовтня 2020

СПАЛАХ У КИТАЙГОРОДІ

У Китайгородському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів коронавірус підтвердився аж у 43 осіб — це працівники і підопічні закладу. Наразі стан їх здоров’я задовільний.

– 12 працівників, у яких підтверджений ковід, перебувають на лікарняному вдома і на самоізоляції. У 31 підопічного із 45 діагностували коронавірус. Ще в одного взяли повторний мазок на обстеження. Стан усіх легкий, у деяких захворювання проходить безсимптомно. Сьогодні була лікарка з районного ЦПМСД, усіх оглянула, критичних станів не має, як і паніки. Порекомендувала зміцнювати імунітет, прописала лікування. Відповідно до розслідування, ймовірно, першою захворіла наша працівниця, згодом у неї діагностували запалення легень, однак на ПЛР-тест її ніхто не направив. Харчуванням і необхідними ліками ми забезпечені, за потреби медикаменти докупимо. Наразі чекаємо на офіційне рішення обласної комісії ТЕБ і НС, – у коментарі «Подолянину» розповіла директор будинку-інтернату Наталія БАЗЮК.

За словами завідувачки відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алли ГРИЦАЙ, хворих дедалі більшає. Майже щодня коронавірус діагностують у працівників освіти, закладів охорони здоров’я як міста, так і району, викладачів та студентів ПДАТУ і К-ПНУ ім.І. Огієнка. Є послідовні випадки серед працівників КП «Міськтепловоденергія», «Преттль Кабель».