Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Жовтня 2020

ІЗ ЖИТЛОМ І БЕЗ НЬОГО

Уже в другу зиму без можливості в’їхати у власне житло входять власники квартир новобудови за адресою: Годованця, 13-Б. За їхніми словами, будинок готовий до експлуатації, але їм чомусь не підключають комунікації.

Чекали люди довго, вірили в обіцянки, що заселяться до кінця літа, а потім – до середини жовтня. Зверталися по допомогу до міської влади. Але електрики, газу, води, стоків як не було, так і немає. Їхній лист до редакції газети «Подолянин» – це крик душі. Бо стоять на роздоріжжі та не знають, що їм робити далі. Під зверненням до нашої редак­ції підписалися 11 осіб.

«Власники ще 2018 року пов­ністю опла­тили вартість квартир, але досі не можуть заселитися, бо не підведені комунікації. Лю­ди в боргах живуть на найманих квартирах, а в’їхати у власне житло не мають можливості, і ніхто із представників забудовника «Міс­то мрій» не дає зрозумілого пояснення, у чому причина ситуації, що склалася», – йдеться в листі до редакції.

У розмові люди пояснюють, що продавали старі квартири з надією, що найближчим часом в’їдуть у новобудови.

– Хай без ремонту, потерпимо, головне – що своє, нове. Натомість мусимо два роки ютитися у родичів чи взагалі знімати житло. Все літо нам обіцяли, що підключать комунікації. Зима на носі. А нам банально немає де жити. Ми не хочемо сваритися із забудовником, завжди з розумінням ставилися, але нині вже не знаємо, що робити і куди ще звер­татися, – каже співрозмовниця Яна.

Натомість представник забудовника пояснює: найголовніша причина того, що власникам не можуть підключити комунікації, – карантин.

– Що обіцяли людям, те і роби­мо, – пояснює головний інженер БК «Місто мрій» Олександр ПОПОВ. – Вода вже підведена, її запустимо, коли прийме в експлуатацію КП «Міськтепловоденергія», заявку вже подали і на воду, і на стоки. Електролічильники для цих квартир на перевірці до 10 листопада. Газ підключимо не раніше ніж за 4 мі­сяці, власникам ми це пояснили. Бо газова служба через карантин не може забрати обладнання та привезти з-за кордону. Позаду будинку не завершили благоустрій через погодні умови, бо машина не може заїхати. Хоча дитячий майданчик уже встановили. Через карантин не про­дава­лися вже збудовані квартири. Власне карантин поставив нас у критичне станови­ще, але попри все люди будуть із житлом.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.