Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Листопада 2020

ВИЙШЛИ НА НАВЧАННЯ, АЛЕ НЕ ВСІ

Після таких незвично довгих осінніх канікул діти повернулися до школи. Але декілька шкіл Кам’янець-Подільського району на навчання так і не вийшли через проблеми з опаленням. Наші читачі повідомили зокрема, що стосується це Кульчієвецької школи, у соцмережах розповіли і про канікули у Старій Ушиці.

Як прокоментували у відділі освіти Кам’янець-Подільської РДА, на дистанційному навчанні два навчальні заклади району через газові перипетії. Щоправда мають надію сьогодні-завтра вирішити проблему, і повернути школярів на повноцінне навчання у теплих класах.
В Старій Ушиці через неполадки у системі опалення продовжили канікули до четверга.

– Батьків та учнів ми попередили, усі з розумінням віднеслися до ситуації, і вирішили, що краще продовжити канікули, аніж навчати дітей у холодних аудиторіях. В четвер уже буде тепло, – каже Староушицький селищний голова Анатолій ТИМЧУК. – У цій школі, де все було надто запущено, ми почали втілювати проєкт європейської комплексної модернізації системи опалення та утеплення. Аби з нуля зробити все як треба. Повністю змінимо систему опалення, яка дозволить на 50-70% економити електроенергію, капітально, дотримуючись європейських стандартів, утеплимо всю будівлю навчального закладу. На жаль, весною встигли лише утеплити дах, а потім розпочався жорсткий карантин. Утеплювати стіни мали в жовтні, але похворіли столичні спеціалісти, які займалися впровадженням модернізації і попросили відтермінувати проєкт до весни. Тому в зиму ми змушені входити зі старою системою опалення. Про неполадки знали ще перед канікулами, але запчастини до тої рухляді шукали по всій країні. Тому і затрималися з ремонтом.