П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Грудня 2020

РАЙРАДА ТЕПЕР ІЗ ЗАСТУПНИКОМ І КОМІСІЯМИ

Другу частину засідання першої сесії Кам’янець-Подільської районної ради продовжили 2 грудня. Вона також була присвячена кадровим питанням.

Але якщо 25 листопада Михайло СІМАШКЕВИЧ і Микола ЖОГАН були умовними конкурентами, бо змагалися за посаду голови райради, то тепер Михайло Євстафійович за­пропонував Миколу В’ячеславовича на посаду свого заступника. Шляхом таємного голосування 37 (із 41 присутніх) депутатів підтримали кан­дидатуру Миколи Жогана, члена ВО «Батьківщина». До призначен­ня він працював радником голови Кам’янець-Подільської райради.
Такий кредит довіри від депутатів різних політичних сил, колись різних районів не може не вражати.

– Робитиму все можливе, аби район наш процвітав, – сказав новообраний заступник, подякувавши колегам-­депутатам за довіру.
Опісля приступили до робочих мо­ментів – затвердження постійних комісій. Важко пригадати, коли районні обранці минулих скликань так налагоджено працювали. Хоча їх і було менше. Без зайвих обговорень і дешевого популізму досить швидко та злагоджено затвердили п’ять постійних комісій ради:

– з питань законності, правопорядку, співпраці з органами місцевого самоврядування і виконав­чої влади, регламенту, депутатської діяльності, етики та зв’язків із ЗМІ, дотримання вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтере­сів (голова комісії Олександр САВЧУК);

– з питань прогнозування, бюджету і фінансів, економічної політи­ки, розвитку підприємництва, інвестицій та реалізації державної ре­гуляторної політики у сфері господарської діяльності (Віктор ЯРЕМЧУК);

– з аграрних питань, земельних від­носин, природокористування та екологічної безпеки (Хусейн ДУКАЄВ);

– з питань будівництва, житлово-­комунального господарства та розвитку спільної власності територіальних громад, торговельного, побутового обслуговування, транспорту і зв’язку (Олександр ВАРУК);

– з питань гуманітарної та соціальної політики (голова Володимир БАРАНОВСЬКИЙ).

Також ухвалено рішення про створення робочої групи з розробки проєктів Регламенту районної ради, Положення про постійні комісії та Положення про президію райради.

– Якщо ми й надалі так злагоджено працюватимемо, то наш район чекає велике майбутнє, – резюмував голова райради Михайло Сімашкевич і анонсував, що наступна сесія відбудеться найближчим часом, адже фінансові питання піджимають у часі.