П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Грудня 2020

У РАЙОНІ СЕСІЇ БЕЗ ЕКСЦЕСІВ

Активною роботою депутатських корпусів знаменуються новини із громад Кам’янець-Подільського району.

І СПІВАЮТЬ, І ПРАЦЮЮТЬ

Третього грудня відбулася перша сесія Жванецької сільської ради восьмого скликання. Як тільки сільський голова Тетяня КРИВОРУЧКО та депутати отримали мандати, одразу ж взялися за роботу. На сесію було винесено низку організаційних питань: обрання секретаря Жванецької ОТГ, ним стала Наталія КАЛІНІНА, затвердження на посаді першого заступника сільського голови кандидатури Тетяни АТАМАНЮК.
Призначили того дня і старост, а також утворили виконавчий комітет ради, затвердили Регламент сільради.
Зі словами підтримки та привітань до новообраних представників місцевого самоврядування завітали голова Кам’янець-Подільської райради Михайло СІМАШКЕВИЧ, голова Кам’янець-Подільської РДА Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ, депутати обласної ради Андрій КЛАН­ЦА та Ігор ГАЙ.
Приємна новина надійшла зі Жванецької ОТГ і з галузі культури. Недавно відбувся V Між­народний дистанційний фести­валь-­конкурс «Самоцвіти – країна безмежних можливостей». Жванецьку громаду гідно представив вокальний ансамбль «Діонея», керівник – в.о. начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Анастасія Ярова. Учасники показали високі вокальні та творчі здібності. Ансамбль посів І місце та отримав можливість безкоштовної участі у фестивалі в Болгарії у червні-липні 2021 р.

ЗІ СТАРОСТАМИ ВИЗНАЧИЛИСЯ, АЛЕ НЕ ВСІМА

Відбулося 3 грудня і друге пленарне засідання першої сесії VIII скликання Новоушицької селищної ради, яка, нагадаємо, ввійшла до Кам’янець-Подільського району. У засіданні сесії взяли участь 24 депутати. Вони затвердили регламент громади і старост деяких сіл, утворили та затвердили склад 5 постій­них комісій, сформували виконавчий комітет Новоушицької селищної ради. Призначення старост сіл Зелені Курилівці, Пижівка, Капустяни, Глибочок та Хребтіїв буде на наступній сесії після громадського обговорення.

ЗАКЛИКАЮТЬ ОБГОВОРИТИ ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ

Нещодавно відбулася й сесія Чемеровецької ОТГ. Тут засідання також відзначилося вітаннями та організаційними моментами. Новообраних депутатів і голову громади Олександра СОБАНЯ привітав голова райради
Михайло СІМАШКЕВИЧ.
Цікаве оголошення надиба­ли і на сайті Чемеровецької ОТГ. Там громаду закликають долучитися до вивчення та обговорення проєкту Статуту Чемеровецької селищної територіальної громади. Там прописані права й обов’язки громадян, свята громади та багато чого іншого цікавенького. Пропозиції, зауваження до документа просять надавати усно, письмово або в електронному вигляді у загальний відділ селищної ради за номером: 9-16-38, та на email (rada_chemotg@ukr.net).

СЕРЙОЗНО ВЗЯЛИСЯ ЗА ТУРИЗМ

Меморандум про розвиток екологічного туризму на території НПП «Подільські Товтри» в межах Староушицької ОТГ підписали у День місцевого са­моврядування представники НПП «Подільські Товтри», Староушицької ОТГ та Агенції сталого розвитку «АСТАР». Пред­метом цього Меморандуму є тристороннє партнерство у сфері екологічного туризму на По­дністров’ї в межах Староушицької ОТГ.
Сторони працюють над створенням умов для розвитку регульованого туризму і відпочинку на території НПП з метою популяризації охорони природи, підвищення екологічної освіти населення та запобігання заподіянню шкоди природним комплексам і об’єктам.
Того ж дня стало відомо, що, згідно з розпорядженням го­лови Староушицької ОТГ, голо­ва правління Агенції сталого розвитку «АСТАР» Олег ДЕМЧУК став радником (на громадських засадах) зі сталого розвитку території.
– Ось у такий спосіб повертаюся в місцеве самоврядування, – написав у соцмережі Олег Віленович, який тривалий час працював заступником Кам’янець-Подільського міського голови.

Підготувала
Вікторія КОЖЕВНІКОВА.