П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Грудня 2020

НОВИНИ З ВІДДАЛЕНИХ КУТОЧКІВ

Цікавими подіями відзначилися громади, які недавно ввійшли до складу Кам’янець-Подільського району. Сесії, медицина і податки – топ-теми інформацій, що надходять із найвіддаленіших куточків Кам’янеччини.

НОВОУШИЧЧИНА ІЗ СУЧАСНОЮ ЕКСТРЕНОЮ

Недавно Новоушицька підстанція екстреної медичної допомоги отримала новий автомобіль «Peugeot Boxer». Обласний центр екстреної медичної до­помоги та медицини катастроф за державні кошти придбав і передав у користування медикам екстреної допомоги авто, оснащене сучасним та необхідним обладнанням: дефібрилятор, кардіограф, відсмоктувачі, ноші, візочки.
10 грудня відбулося позачергове засідання виконкому та позачергове засідання сесії Новоушицької селищної ради. На засіданні затверджено низку програм, зокрема «Харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та дошкільної освіти Новоушицької ОТГ», «Шкільний автобус», «Оздоровлення та відпочинку дітей», «Покращення надання медичної допомоги хворим, які потребують гемодіалізу». Визначилися і зі старостами сіл Хребтіїв, Капустяни та Глибочок.

ЧЕМЕРІВЦІ ЗА ПРОФІЛАКТИКУ КОРОНАВІРУСУ

Чемеровецька селищна територі­-альна громада отримала грант у ка­тегорії «Людяність і взаємодопомога» від Міжнародного фонду «Відродження» і продовжує успішно працювати над реалізацією його основних напрямів. Раніше було організовано тре­нінг правової освіти для медпрацівників лікарні, а наступним етапом стало проведення волонтерської акції. Студенти та викладачі медколеджу розробили й виготовили яскраві буклети, які допоможуть жителям громади отримати актуальну інформацію щодо профілактики та лікування коронавірусної хвороби.

ПОДАТКОВІ НАВЧАННЯ В ДУНАЄВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ

У Дунаєвецькій міській громаді актив­но взялися за податки. З ініціативи начальниці Дунаєвецької ДПІ Наталії Баранюк, спільно з управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міськ­ради розроблено графік навчань педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти тонкощам оподаткування репетиторських послуг. Із цією ме­тою вже проведено зустріч із педагогами Дунаєвецьких НВК та ЗОШ №4, де обговорено актуальні питання оподаткування надання репетиторських послуг.
Під час діалогу також розглянуто ме­ханізм реєстрації приватних підприємців за групами спрощеної системи оподаткування, систему видачі та застосування електронних ключів, роботу з програмними реєстраторами розрахункових операцій та місцеві податки.
Зокрема, обговорено новації Закону 2464, відповідно до якого з 1 січня 2021 року фізичні особи – підприємці, в тому числі ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, котрі провадять незалежну професійну діяльність і отримують доходи від цієї діяльності, які мають основне місце роботи, звільняються від сплати за себе єдиного внеску за місяці звітно­-го періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше як мінімальний страховий внесок.
Що стосується послуг учителів-репетиторів, якими користуються більшість батьків, то дохід, отриманий за результатами такої діяльності, підлягає обов’язковому декларуванню.
Також за бажанням викладач-репетитор може здійснити державну реєстрацію та проводити діяльність як фізична особа-підприємець.

За матеріалами пресслужб територіальних громад.