Субота, 20 Квітня 2024 р.
24 Грудня 2020

НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ВИРІШУЮТЬ ГРОМАДИ

Великий Кам’янець-Подільський район живе цікавими подіями. Попри карантин та безгрошів’я, все ж знаходять можливості для позитивних подій.

АБИ ПРАЦІВНИКАМ УКРПОШТИ БУЛО КОМФОРТНО

Керівництво Староушицької громади та Хмельницької філії Укрпошти ще раніше погодили спільну роботу для забезпечення комфортних умов працівникам відділення Укрпошти для надання послуг населенню. Прикладом співробітництва цьогоріч стало оновлення відділення поштового зв’яз­ку в смт Стара Ушиця та від­криття нового відділення у с.Груш­ка, яке від­булося недавно. Раніше відділення у с.Грушка розміщувалося в приміщен­ні панського маєтку, яке перебуває в аварійному стані. Тому керівництво громади вирішило перенести відділення в Будинок культури. У частині його приміщення проведено капремонт за рахунок коштів Староушицької селищної ради, а нові сучасні меблі придбані за рахунок Укрпошти.

БЮДЖЕТ ПРИЙНЯЛИ В ГУКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

22 грудня відбулася друга сесія Гуківської сільради, під час якої прий­нято бюджет-2021 у загальній сумі 20 906 220 грн.
Також на сесії було заслухано виконання життєво важливих програм на території громади 2020 року та прийняті програми на 2021 рік, серед яких безкоштовне харчування дітей у закладах освіти громади, допомога сім’ям при народженні дитини, військовослужбовцям, низка допомог жителям, які потребують дорогого лікування. Крім того, спрямовані кошти на необхідні потреби для функціонування організацій громади і комунального підприємства, надана фінансова підтримка фельдшерським пунктам та амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

ВИВЕСТИ ЗЕМЛЮ З ТІНІ

Керівництво Кам’янець-Подільської РДА ініціювало процес інвентаризації земель та детінізації земельних відносин у районі. Першою громадою, на території якої був проведений аудит земельного банку, стала Орининська. Ініціативу підтримало керівництво Хмельницької ОДА, яка, взявши за приклад наш район, має намір провести такий аудит та інвентаризацію земель на теренах усієї області.
Саме обговоренню і вивченню вказаних проблем була присвячена конференція «Як територіальним гро­мадам отримувати більше надходжень від землі», що відбулася 15 груд­ня. Захід, до участі в якому запросили голів та землевпорядників з те­риторіальних громад, ор­ганізувала компанія «SmartFarming» за підтримки Кам’янець-Подільської РДА. Як зазначив голова адміністрації Анатолій БЕРНАШЕВСЬКИЙ, вітаючи учасників заходу, з огляду на проведення в Україні земельної реформи і передачу державних земель та функцій за їх контролем до органів місцевого самоврядування, питання, включені до програми конференції, є нагальни­-ми та важливими для кожної територіальної громади і обов’язково стануть у пригоді при роботі із земельним банком.

За матеріалами пресслужб громад та РДА.