П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Березня 2021

ПЕРЕМОЖНА ТРІЙКА

Підтримку моральну і матеріальну отримали три молодіжні проєкти, які недавно презентувалися в міськраді. Схвальні відгуки отримали історико-пізнавальний маршрут «Історія кам’янецьких скель» Товариства подільських природодослідників і природолюбів, чемпіонат міста зі спортивного орієнтування – від пластунів, і проєкт «Котики в костюмах» Київського дебатного клубу. Цьогоріч на втілення задуманого з бюджету виділили 80 тис. грн.

Загалом це вже п’ятий конкурс проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, які підтримуються міською владою.
Цьогорічними переможцями конкурсу стали природодослідники і природолюби. Завдяки їхньому проєкту, в місті буде створено новий еколого-пізнавальний маршрут зі спеціально облаш­тованими зупинками, що пролягатиме, переважно, через Смот­рицький каньйон. Передбачається виготовлення і встановлення інформаційних стендів, маршрутних маркерів та обмежувальних засобів.
Мета ідеї – розкрити жителям і гостям міста унікальність при­роди та походження кам’янець­ких скель. Цей проєкт і буде повністю профінансований у
розмі­рі 80 тис. грн.
Рішенням конкурсної комісії вирішено підтримати ще один проєкт ГО «Пласт». Щоправда, запропоновано провести не фестиваль зі спортивного орієнтування, який подавали автори, а чемпіонат міста. За рахунок програми розвитку фізичної культури та спорту буде профінансовано роботу суддів і нагородження учасників кубками, грамотами та медалями.
Третій проєкт Київського дебатного клубу «Котики в костюмах» отримає організаційну, а також матеріальну підтримку з програми «Молодь міста» в розмірі 30 тис. грн. Автори ідеї планують записати низку відеоінтерв’ю, відеодебатів і бесід із лідерами студентського та учнівського самоврядування, а також створити дві соціальні реклами.

За матеріалами пресслужби міськради.