Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Березня 2021

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

15.03.2021 – 19.03.2021


ВЗЯЛИСЯ ЗА МАХІНАТОРІВ

У новинах, що надходять із громад району, лише позитивна інформація про нововведення, допомогу та боротьбу із недобросовісними підприємцями.
12 березня у Жванець­кій сільраді відбулася на­рада за участі сільського го­лови, працівників ради та старост населених пунктів громади. Було обговорено питання своєчасності та повноти сплати земельного податку й податку на нерухоме майно: легалізація тіньової діяльності осіб, які займаються зеленим туризмом, виявлення одно­осібників, які обробляють без договорів оренди більше ніж один пай.
У підсумку наради розроблено спільну стратегію запобігання виникненню боргів зі сплати вказаних податків.

КОЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ – ПЕРШИЙ ПОМІЧНИК

Днями під час робочого дня поліцейський офіцер громади Дунаєвеччини капітан поліції Іван ТОМЧИШИН оформляв порушення ПДР у районі с.Дем’янківці на Дунаєвеччині. В цей час до нього зателефонував староста одного із сіл та повідомив, що він от-от знепритомніє. Чоловік вказав, що перебуває за кермом власного автомобіля неподалік від с.Дем’янківці, звідки й побачив службовий автомобіль поліції. Не гаючи часу, поліцейсь­кий кинувся на поміч чоловікові, який уже без свідомості сидів у своєму авто. ПОГ надав першу домедичну допомогу, викликав «швидку» та перебував із чоловіком до її приїзду. Як виявилося, вчасно надана допомога врятувала чоловікові життя. Він зателефонував на лінію «102» та подякував за професійні дії правоохоронця.

ЧЕМЕРОВЕЧЧИНА ПІД НАГЛЯДОМ

Гарні новини надійшли і з Чемеровецької ТГ. На території громади буде встановлено нові камери відео­спостереження.
Таке рішення було ухвалено в кабінеті селищного голови Олександра СОБАНЯ під час робочої зустрічі з начальником Кам’янець-­Подільського районного уп­равління поліції Василем ШКІНДЮКОМ та його заступником із превентивної діяльності Ігорем БЕСПАЛИМ. Спільно обговорили превентивні заходи безпеки на території населених пунктів громади. Керівни­-ки громади погодилися на пропозицію встановити камери відеоспостереження та визначилися з їх місце­знаходженнями.

СТАРІЙШИНА КАМ’ЯНЕЧЧИНИ

12 березня день народження відзначав один із найстаріших мешканців Кам’янеччини, яка об’єднала декілька районів. Олексію Козлову виповнився 101 рік.

– Найстаршому чоловікові нашої Гуківської громади, ветерану Другої світової війни, жителю села Жабинці Олексію Козлову – 101 рік, – повідомила пресслужба Гуківської ТГ.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.