П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Березня 2021

ВТРАТИЛИ ОФІЦЕРА НА СХОДІ. МЕДИКИ РЯТУЮТЬ ЩЕ ОДНОГО

Сумна звістка надійшла до міста – на сході загинув наш земляк підполковник Сергій КОВАЛЬ. За життя ще одного пораненого кам’янчанина наразі борються медики.

Коваль Сергій ВасильовичЗагиблому Сергію Ковалю було лише 43… За інформацією військової частини А2641, Сергій Васильович – кадровий офіцер, випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту, усе своє професійне життя присвятив Збройним силам України. Пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Мав досвід участі у миротворчих операціях. З початку російсько-української війни – учасник АТО/ООС. Неодноразово нагороджувався відомчими відзнаками та нагородами.

«Мудрим командиром і патріотом своєї країни підполковник Коваль Сергій Васильович назавжди залишиться у наших серцях.
Особовий склад Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки Збройних сил України глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Сергія Васильовича», – пишуть колеги загиблого.

За інформацією Міністерства оборони України, сьогодні, 26 березня, Україна втратила чотирьох захисників, серед яких і наш земляк.

«Сьогодні збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Шуми, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ». У результаті обстрілу чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі збирається на екстрену внутрішню нараду.
Міністерство оборони України висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих захисників», – йдеться у повідомленні Міністерства оборони України.