П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Квітня 2021

ДІТИ ЩЕ ВЧАТЬСЯ ВДОМА, ВОДІЇ ВИХОДЯТЬ У РЕЙСИ

Учні і наступного тижня продовжують вчитися вдома, поки що до 23 квітня, а ось щодо перевезень – запрацюють пом’якшення: відновляться регулярні рейси з суворим дотриманням карантинних вимог, – таким є рішення міської комісії ТЕБ і НС, що засідала сьогодні вранці.

Як поінформував начальник управління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК, за станом на сьогодні хворіють 1145 учнів, 5 з яких – на ковід.
Тривожна ситуація зберігається не лише у нас, а й по всій Україні, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК. – Україна посідає 12 місце в світі за добовим приростом кількості нових хворих, 6 – за кількістю добової смерті і друге місце в Європі по цим даним. Добре, що ми ще не досягнули перевантаження ліжок, але страшно подумати, якщо доведеться розгортати додаткові. Маємо великі сподівання на вакцинацію. Дві партії вакцин, а це 1400 доз, повністю використані. Сьогодні планується доставка нової партії вакцини китайського виробництва CoronaVac. У неї є свої плюси, має непогані відгуки, її вже використовували у світі. Чекаємо на 280 доз і плануємо уже завтра вакцинувати педагогів ЗНО і маломобільні групи населення.

За словами завідувачки Кам’янець-Подільського міськміжрайонного відділу Державна установа «Хмельницький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров’я України» Юлії МАГДЮК, за два тижні квітня у місті зареєстровано 747 випадків захворювання на ковід, в той час як за аналогічний період березня 321 випадок. Тобто, захворюваність залишається стабільно високою.
Зважаючи на думки присутніх та рішення обласної комісії ТЕБ і НС, засідання якої відбулося вчора, вирішено продовжити дистанційне навчання для учнів міських шкіл.
З 19 квітня дозволено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні, в кількості не більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу. Обов’язкова наявність маски як у водія, так і в пасажирів.
А ось відповідно до рішення обласної комісії, заборонено на період карантину приймати відвідувачів в закладах розважальної діяльності, у тому числі на атракціонах і тематичних парках, а також організацію інших видів відпочинку та розваг.

У МІСТІ ПОНАД 800 АКТИВНИХ ХВОРИХ

Щодо статистики, то за станом на 16 квітня, всього захворіло у місті 6624 людини. 806 залишаються хворіти за станом на 15 квітня, з них 29 медиків і 25 дітей. Госпіталізовано – 135 пацієнтів. Амбулаторно лікується 671 хворий. Одужало за добу 34 людини, за тиждень – 261, всього – 5684. Не подолали вірусу 134 людини. Всього проведено ПЛР і експрес досліджень – 18 тис. 283, за добу — 180, за тиждень — 683.