Четвер, 28 Березня 2024 р.
21 Травня 2021

ДИСКУТУВАЛИ ПРО ГРОШІ Й ГОЛОСУВАЛИ ПРОТИ

Позачергова сесія районної ради, яка відбулася 14 травня, була не настільки одноголосною і злагодженою, як попередні. Чимало питань так і не знайшли схвалення в депкорпусу, а звернення до президента та народних обранців узагалі відкрито називали політичними спекуляціями.

На порядку денному було 8 питань, першим з яких стало присвоєння звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району» загиблому офіцеру Збройних сил України ка­м’янчанину Сергію КОВАЛЮ. Відзнаку та нагрудний знак отримав син загиблого воїна – Назар.
Під час жвавих обговорень і внесення пропозицій було ухва­лено питання про внесення змін до районного бюджету на 2021 рік. Бюджет дуже куций, тому за кожну копійку тривають неабиякі обговорення. Все ж зна­йшли крихти для Територіального центру соцобслуговування на погашення боргу за впорядкування архівних документів, а також 550 тис. грн – на додаткові поточні витрати РДА із необхідних майже 3 млн грн. Виділили кошти і на фінансування заходів комплексної програми розвитку фізкультури і спорту та реалізації молодіжної політики в районі на 2017-2021 роки – 24 тис. грн тощо.
Категоричними виявилися депутати щодо погодження про­дажів на аукціонах спецдозволів на користування надрами на Шустовецькій та Рачинецькій ділянках. Ці два схожі питання, що стосувалися видобутку вапняку і пісків, стали зовсім різними у сприйнятті місцевими громадами. Адже голова Ка­м’янець-Подільської райради Михайло СІМАШКЕВИЧ зачитав звернення від керівництва Орининської сільради, де вказано, що це питання розглядалося на місцевій сесії, і 20 присутніх де­путатів проголосували проти надання дозволу.

«Прошу Вас урахувати думку місцевого депутатського корпусу при розгляді аналогічного питання на сесії районної ради, оскільки колишня Шустовецька сільська рада є складовою Ори­нинської територіальної громади», – йдеться в документі, підписаному головою Орининської сільради Іваном РОМАНЧУКОМ.

Натомість, як зазначив Михайло Євстафійович, на Дунаєвеччині не проти погодження продажу на аукціоні спецдоз­волу. Але районний депутатський корпус вирішив по-іншому і дозволу не дав.
Не знайшли достатньої кількості голосів для підтримки звер­нення до президента України про заборону продажу земель сільськогосподарського призначення. Не проголосували і за звернення до президента та Верховної Ради з вимогою зупинити нову систему призначення субсидій. Натомість начальник управління соцзахисту населення Кам’янець-Подільсь­кої РДА Петро СЕРЕДА запевнив, що зробить усе можливе, аби мешканці Кам’янеччини вчас­но переоформили субсидії.