Четвер, 22 Серпня 2024 р.
22 Вересня 2022

СВІТЛІ ДУШІ ГЕРОЇВ ПІШЛИ У ЗАСВІТИ

Війна триває і продовжує обривати життя найкращим синам України. Цього тижня Кам’янеччина отримала сім сумних звісток.

Китайгородська громада провела в останній путь 24-річного земляка Вадима МАРУНЧАКА. Життя стрільця відділення першого стрілецького батальйону Нац­гвардії обі­рва­лося в ніч на 15 ве­ресня в м.Дніп­ро під час ракетного обстрілу. Саме тоді хлопець перебував у наряді.
– Народився Вадим 16 серпня 1998 року в Кам’янці-Подільському, де й проживав. Навчався на факультеті «Правознавство» в коледжі ПДАТУ, після закінчення якого вступив у Хмельницький університет управління та права. Також вчився і в «Школі поліції» та рік працював правоохоронцем, доки його не призвали на строкову службу. Служив у лавах Нацгвардії в Дніпрі й уклав контракт. Поховали Героя в Калачківцях, звідки родом його рідні. У нього залишилися батьки та молодший брат, – розповіла в.о. старости с.Калачківці Анастасія Яворська.

Трагічна звістка про загибель лейтенанта Антона КАМІНСЬКОГО надійшла до Дунаївців. Ві­домо, що 33-річ­ний чо­ловік був командиром са­мохідного ар­тилерійського взводу і загинув поблизу насе­леного пункту Біла Гора Бахмутського району Донецької області. Наразі чекаємо офіційного підтвердження від рідних.

 

22 вересня в Чемерівцях прощаються зі своїм Героєм – 23-річним Павлом ДЖИГУНОМ. Вою­вав захисник у складі десантно-­штурмової бригади, що визволяла Харківщину. 17 вересня загинув у бою за Ізюм. Як повідомляє Чемеровецька тергромада, хлопець навчався в Чемеровецькому ліцеї №1, далі – у Ка­м’янець-По­дільському фаховому коледжі хар­чової промисловості НУХТ. 2017 року пішов на служ­бу за конт­рактом та став на захист східних кордонів нашої держави. У па­м’яті Павло назавжди залишиться товариським, світлим, щирим юнаком. Про свого студента розповіла викладачка коледжу харчової промисловості Лілія Мельник, яка була кураторкою в Павла:
– Паша був дружелюбним, щирим і напрочуд самостійним. Зазвичай уперше 1 вересня в заклад студенти приходять із батьками. А він приїхав сам і вбраний у вишиванку. Добре знав математику, фізику, хімію, гарно навчався. Вже на ІІ курсі працював шеф-кухарем у місцевій піцерії. Після третього курсу його призвали в армію, і він пішов на строкову службу.

Новоушиччина сумує з приводу трагічної загибелі свого Героя – Бориса ШАФРАНСЬКОГО. Борис Анатолійович народився в с.Мала Стружка 2 квітня 1976 р. Закінчив 9 класів у Малостружківській школі. Загинув 8 вересня в бою за Батьківщину в населеному пункті Вовчий Яр Харківської області. Йому було 46.

 

Небесне військо поповнив ще один Герой із Кам’янеччини. Під час виконання бойового зав­дання загинув Юрій ГРЕБЕЛЮК, уродженець села Стара Гута. Йому було лише 30. У соцмережах дру­зі писали, що Юрій був щирим, доб­рим, чуйним, мужнім захис­ником, зразковим батьком, коханим чоловіком, сином, вірним товаришем і другом. Із перших днів повномасштабної війни боровся за Україну, за життя наших дітей. Його мобілізували, і він пішов у бій. Служив са­пером у 35 бригаді морської піхоти. Загинув Герой 1 вересня. Поховали його у Броварах, де він проживав.

Чорною для Кам’янеччини видалася середа, 21 вересня. За один день надійшли чотири сумні звістки з фронту. Ми втратили чотирьох Героїв.

У боях із московською ордою загинув уродженець с.Калиня Сергій ГРОШОВ. Як повідомив депутат обласної ради Ігор ГАЙ, захисник зазнав важкого поранення під Ізюмом. Лікарі робили все можливе, але так і не змогли врятувати життя захисника. Батька з війни не дочекалися четверо дітей.

 

Війна обірвала молоде життя жителя села Красноставці Павла МАТІЄШЕНА. За інформацією Чемеровецької ТГ, Павло Русланович народився 12 липня 2001 р. в Красноставцях. Навчався в місцевій школі. 2016-го вступив до Кам’янець-Подільського центру професійно-технічної освіти. У 18-річному віці уклав контракт на військову службу в лавах ЗСУ. Загинув біля населеного пункту Оскіл Ізюмського району на Харківщині. На своїй сторінці «Подільський Центр ПТО» висловив співчуття рідним випускника і зазначив, що не стало чудового хлопця, молодого, амбітного, в якого все життя було попереду… Герою було лише 21.

Сьогодні, 22 вересня, у Хмельницькому проведуть в останню путь старшого оператора з інженерної справи молодшого сержанта сил спеціальних операцій ЗСУ Максима ДНІСТРЯНА. Чемеровецька ТГ висловила співчуття рідним Максима, який був уродженцем с.Андріївка. Йому навіки 29 років. Хмельницький обласний серцево-судинний центр висловив співчуття колезі, дружині загиблого Героя:
«Захищаючи рідну землю від рашистів, загинув Максим Дністрян, чоловік нашої колеги – операційної медичної сестри Карини Вельган. Геройськи загинув, виконуючи обов’язок українського воїна, захисника. Скорбимо разом з дружиною, родиною».

Зі світлини назавжди дивитиметься на цей світ 18-річний юнак Микола МИХАЙЛОВСЬКИЙ. Ззовні – ще зовсім дитина, а в душі – мужній воїн, котрий до останнього захищав рідну землю. Микола народився на Чемеровеччині, в с.Біла, 14 грудня 2003 р. У 18-річному віці уклав контракт на військову службу в лавах ЗСУ. Визволяючи населений пункт Оскіл Ізюмського району Харківської області, молоде життя обірвала куля снайпера. Загинув Герой 20 вересня.