Субота, 27 Квітня 2024 р.

ЛЮДИ, А ХТО МИ?

Спокійно дивитися на те, як несвідомі кам’янчани паплюжать міс­то, не змогла місцева жителька. Із листом вона звернулася до редакції й попросила допомоги.

«Триває війна, ворог вбиває людей, знищує наші міста і села, плюндрує нашу землю. А чим ми кращі за них?! Ми самі себе вбиваємо, засмічуючи навколишнє середовище. Погляньте навруги. Купи побутового і будівель­ного сміття вздовж доріг, засмічений каньйон, ліси та лісосмуги. Особисто я хочу повідомити, що дорогою до міського сміттєзвалища, на Нігинському шосе, непотріб люди викидають у лісосмуги. Стихійні сміттєзвалища поблизу колишнього лісорозсадника, де нині людські городи, стрімко збільшується. Яке майбутнє чекає наступні покоління? Який приклад ми подаємо дітям, онукам? Люди, схаменіться: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять! Хто несе відповідальність за чистоту в місті?» – написала небайдужа кам’янчанка.

По коментар ми звернулися до директора КП «Муніципальна інспекція» Станіслава СТОЦЬКОГО, який пообіцяв владнати і це питання:

– За місяць працівники вивезли більше як три тисячі кубічних метрів сміття. Це гілля, листя та побутові відходи. Завдяки цьому вдалося ліквідувати декілька стихійних сміттєзвалищ за такими адресами: Смирнова, 2/13, Саксаганського, 20, Нігинське шосе, 12 (навпроти «Епіцентру»), Франка (біля церкви на Руських фільварках), Миколи Гордійчука, 3, Годованця (біля податкового коледжу) та на перехрестях Хмельницького шосе і вулиці Руслана Коношенка, Огієнка і Драй-Хмари, Гунської та Шевченка. Попри брак пально-мастильних матеріалів, техніки, хлопці працюють і роблять місто чистішим. У цьому задіяні КП «Кам’янець­кий парк», управлінські компанії «Добробут», «Житловик», «Гос­подар». Але залишилося ще декілька великих стихійних сміттєзвалищ, які нині прибираємо.
Попри війну, будемо й надалі працювати над ліквідацією людського недбальства. Роботи будуть продовжені вже навесні. Дійдемо і до цього сміт­тєзвалища, сфотографуємо, напишемо листа в ЖКГ і заплануємо роботи.
Прохання від «Муніципальної інс­пекції» до кам’янчан не викидати на сміттєві майданчики гілля, листя, будівельні матеріали, адже вони розраховані лише на побутове сміття. Інше люди мають вивозити самостійно на сміттєзвалище.