Четвер, 19 Вересня 2024 р.
15 Червня 2023

СПІТЬ СПОКІЙНО, ГЕРОЇ!..

Щодня ненависна війна забирає найкращий цвіт нації.

НАЗАВЖДИ 50

Володимир БЕСЕДИНСЬКИЙ13 червня не стримували сліз жителі Жванецької громади, прощаючись із Володимиром БЕСЕДИНСЬКИМ. Герой був стрільцем-санітаром. Його життя обірвалося 7 червня в с.Вище­тарасівка Запорізької області. Як повідомляє Жванецька тергромада, Володимир Миколайович народився 29 червня 1972 р. в с.Жванець, де й навчався у школі, а потім служив в армії. Був справжнім патріотом, без жодного сумніву став на захист рідного краю. Його запам’ятали добрим, щирим, людиною з відкритим серцем. У Героя залишилися дружина, донька, син, онуки.

 

 

 

 

 

АВАРІЯ ОБІРВАЛА ЖИТТЯ САПЕРА

Родіон ХМЕЛЕВСЬКИЙНа жаль, не лише на полі бою гинуть наші захисники. Аварія відібрала життя в Родіона ХМЕЛЕВСЬКОГО, якого в останню путь провели 11 червня в Кам’янці-­Подільському. Військовий був сапером, гідно виконував обов’язок із захисту Батьківщини, ніс службу на Харківщині. Енергійний, життєрадісний – таким залишиться в пам’яті всіх, хто його знав.

 

 

 

 

ЛЮБИВ ЖИТТЯ, СІМ’Ю І ПРИРОДУ

Василь КОНДРАТОВ12 червня кам’янчани відда­ли останню шану земляку – солдату стрілецького взводу Василю КОНДРАТОВУ. Героя поховали в рідних Боришківцях.

– Василь народився 1972 року в Казахстані, де працювали батьки, – розповідає дружина Валентина. – Згодом родина повернулася на бать­ківщину його матері – у Боришківці. Там закінчив 9 класів і вступив у ПТУ №15, де вивчився на будівельника і тракториста. Трудовий шлях розпочав у рідному селі будівель­ником. Згодом працював на цем­заводі та на консервному, де ми й познайомилися. В останні роки чоловік їздив на заро­бітки. Був хорошим майстром, мав золоті руки і все міг зробити.
Вася був добрим, щирим, справедливим, чуйним, усім допомагав. Не любив людей, які брехали. В юності відвідував спортшколу й займався боротьбою. У себе на подвір’ї змайстрував турнік, куди приходили займатися і товариші. Чоловік дав спортивний поштовх синам Павлу (майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу) і Валентину (кандидат у майстри спорту з кікбоксингу).
Коли розпочалася повномасштабна війна, Вася ходив до військкомату, але його тоді не взяли. У січні він зробив татуювання – тризуб. Згодом отримав повістку, а вже 13 лютого 2023-го його мобілізували. Після навчання чоловіка відправили на передову. Що­-дня телефонував, а коли не мав як, то просив побратимів. Надсилав відео про пташечку, яка гніздечко звила, про котиків, песиків. Його боліло, що від війни страждають і люди, і тваринки, бо був доброю та чуйною людиною.
1 червня востаннє з ним поговорила. Розмова була короткою, багато слів не було сказано. Наступного дня намагалася додзвонитися, але марно. Тиждень прожила в невідомості, все валилося з рук. Виявляється, мій Вася загинув під час мінометного обстрілу поблизу с.Кам’янське Запорізької області.

У Героя залишилися мама, дружина, два сини, внучка, дві сестри і двоє братів.

ПРОЩАННЯ У ГРОМАДАХ

Юрій ЧЕРПОВЕЦЬКИЙl 12 серпня живим коридором жителі Гуківської громади зустріли свого Героя – жителя с.Жабинці Юрія ЧЕРПОВЕЦЬКОГО. Захисник зазнав важких поранень. За його життя боролися лікарі, однак він помер у шпиталі. Юрій Миколайович народився 15 березня 1975 р. в с.Жабинці. Брав участь у бойових діях від початку повномасштабного вторгнення, був справжнім патріотом своєї країни.

 

 

 

 

 

 

 

Ярослав МАЙС­ТЕРЧУКl Гірко плакала і Новоушиччина. У с.Струга 11 червня в останню путь провели Ярослава МАЙС­ТЕРЧУКА, який загинув 4 червня біля Кам’янського Запорізької області. Ярослав Леонідович народився 26 жовтня 1977 р. в с.Струга, де закінчив школу 1994 р. Строкову службу проходив у Кропивницькому у військах спецпри­значення. Герой із першого дня пов­номасштабного вторгнен­ня вступив до лав тероборони. 10 травня 2022-го був мобілізований до ЗСУ, боронив нашу землю в найгарячіших напрямках фронту. Зазнав першого поранення під Соледаром, другого – під Херсоном. Після лікувань знову повертався у стрій. Усі, хто знав Ярослава Майстерчука, запам’ятали його зразковим сім’янином, надійним другом, відповідальним і працелюбним колегою, добрим та порядним чоловіком. У загиблого залишилися мама, дружина, дочка, син, сестра.

 

 

Борис ЧАЙКОВСЬКИЙl У Пилипківцях Новоушицької громади попрощалися з Борисом ЧАЙКОВСЬКИМ. Воїн загинув при виконанні бойового завдання ще 15 березня 2022 р. в Маріуполі. 17 квітня йому мало виповнитися 22 роки, але тепер навіки 21. Донедавна захисника вважали зниклим безвісти. Рідні щиро вірили, що він живий. Борис народився 17 квітня 2000 р. в с.Рудківці. Навчався в Пилипковецькій загальноосвітній школі та ПТУ №18 в Хмельницькому. 2019 р. проходив службу в Нацгвардії України. У Героя залишилися мама, бабуся і сестра.

 

 

 

 

Сергій ДЕБЕРЧУКl Чемеровеччина знову в скорботі – в боях із ворогом загинув уродженець с.Красноставці Сергій ДЕБЕРЧУК, 1979 р.н. Сергій закінчив місцеву школу, навчався в харчовому коледжі в Кам’янці-Подільському. До війни проживав разом із дружиною та дітьми на Житомирщині, звідки й був мобілізований на початку березня 2022 р. Службу проходив у повітряно-десантних військах на посаді старшого механіка-водія.