Субота, 27 Квітня 2024 р.
27 Липня 2023

НЕ МИНУЛО Й ТРЬОХ РОКІВ…

Від листопада 2020 р. міському голові Михайлові ПОСІТКУ не вдавалося дійти консенсусу з опозицією і отримати на посади заступників запропоновані ним кандидатури. Отже, мер був, а команди в нього, як такої, не було, і все навантаження влади опинилося на одних плечах. Важкувато, звичайно, але й не дуже демократично…
Проте 20 липня 2023 р. на 31-й сесії міської ради де­путати таки погодили кандидатури заступників, і навіть більше – сформували новий склад виконкому.

Нових заступників мера підтримали 22 з тридцяти присутніх депутатів.
Ситуативне об’єднання не новина в міськраді, склад якої після виборів був навпіл (19/19) поділений між провладними депутатами і опозицією. По­-тім мер втратив більшість, а тепер консолідованість покинула і опозицію. Після голосування в соцмережах почали з’являтися заяви деяких опозиційних політиків з обіцян­ками в межах своїх політич­-
них сил розібратися з тими, хто проголосував «за».
Чи протримається ситуативний консенсус до обрання сек­ретаря міськради та старост, по­бачимо згодом, а поки – знайомтеся вже з легітимною командою мера. Чітко на сесії про розподіл обов’язків заступників інформації не було. Всі вони – заступники міського голови з питань діяльності вико­навчих органів міськради. Але з біографій та досвіду можна визначити сфери впливу. Щоправда, кому віддали освіту і медицину – не зрозуміло.

Олександра ШЕВЧУКЗаступниця міського голови Олександра ШЕВЧУК.
Олександра Володимирівна народилася 19 січня 1977 р. Місто знає її як гарну фінансистку, от­-же, і сфера, яку вона курируватиме, відповідно буде фінансова. Олександра Шевчук працювала в податковій інспекції, фінансовому відділі міськради; з вересня 2007 р. по березень 2014 р. очолювала фінуправління. Протягом 2014-2021 рр. – керівниця групи проєктування та інвестиційного розвитку КП «Міськтепловоденер­гія», а з липня 21-го – начальниця відділу закупівель та договірної роботи КП «МТВЕ».

Освіта: Тернопільська академія народного господарства («Фінанси і кредит», Хмельницький університет управління і права (спеціальність «Право»).

 

 

Дмитро НАЗАРЕНКОЗаступник міського голови Дмитро НАЗАРЕНКО.
Дмитро Миколайович народився 30 грудня 1969 р. Кам’янчани його знають як багаторічного керівника ансамблів танцю «Горлиця» і «Горличка». А від травня 2021 р. – як директора департаменту гуманітарної політики міськ­ради. Відповідно гуманітарні пи­тання перебуватимуть у сфері його діяльності.

Біографія Дмитра Назаренко містить інформацію про те, що він був учасником балету ансамблю пісні й танцю Західного опе­ративного командування, пра­цював учителем зарубіжної лі­тератури в міському ліцеї. Орга­нізатор міжнародного культурного обміну між творчими колек­тивами, у 2007-2011 рр. – вико­навчий ди­ректор фестивальної агенції «Ратуша». Співзаснов­ник комунікативної платформи razom.es.
Освіта: філфак педагогічного університету (нині – К-ПНУ ім.І.Огієнка).

 

 

Заступник міського голови Сергій ВАСИЛЬЧЕНКО.Сергій ВАСИЛЬЧЕНКО
Сергій Валентинович, який народився 4 лютого 1992 р., до Кам’янця переїхав із м.Охтирка лише цього року і став радником міського голови.
Із 2016 по 2023 р. працював в управлінні капітального будів­ництва та ЖКГ Охтирської міськ­ради на посаді начальника від­-ділу будівництва, реконструкцій та капітальних ремонтів.

Цей досвід має стати в пригоді при вирішенні питань з архітектури, будівництва і ЖКГ тепер нашої міськради.
Освіта: Харківський національний університет міського господарства ім.Бекетова («Будівницт­во», «Теплогазопостачання та вентиляції»), магістр із газопостачання і вентиляції.

 

 

Вадим МЕНДОГРАЛОЗаступник міського голови Вадим МЕНДОГРАЛО.
Вадим Миколайович народився 2 листопада 1986 р. Депутатам було повідомлено, що він буде займатися в тому числі цифрові­зацією, міжнародними грантами та міжнародним розвитком інвестицій. Заступник переконаний, що місь­ка рада (до речі, депутатом якої він був у 2010-2015 рр.) має стати ближчою до людей як сервіс. Професійна діяльність
Вадима Мендограла як підприємця якраз була пов’язана зі сферою ІТ.

Він є співзасновником литовсько-українського стартапу Gloo­my (розробка програмного продукту в галузі соцмереж і штуч­ного інтелекту при таргетуванні реклами). А також співзасновни­ком латвійського проєкту Chuttle.space; СТО проєкту TheTable.
2014-2018 рр. – проєкт-менеджер різноманітних ІТ-проєктів.
Із 2012-го і дотепер – заснов­ник і CEO компанії з розробки прог­рамного забезпечення.
Чотири роки був викладачем Київського фінансово-економічного коледжу НУДПСУ.
Із 2021 р. і до призначення був радником міського голови.
Освіта: Національний університет Державної податкової служ­би України («Державні фінанси»); фізмат К-ПНУ.

 

Анатолій БАНЬКОВСЬКИЙКеруючий справами Анатолій БАНЬКОВСЬКИЙ.
Анатолій Анатолійович народився 18 березня 1984 р.
Працював у Києві головним спеціалістом відділу претензій­но-­позовної роботи КП КМДА (КМР) «Київтранспарксервіс»; головним юрисконсультом ТОВ «Техносервіс – будматеріали»; генераль­ним директором ТОВ «Укрнерудпром».

Протягом 2021-2022 рр. – радник Кам’янець-Подільського міського голови, завідувач відділу департаменту правового супроводу та контролю.
Освіта: Київський університет економіки та права («Правознавство».

 

 

 


РАДА СФОРМУВАЛА ВИКОНКОМ

20 липня під час 31-ї сесії міської ради депутати не тільки погодили кандидатури заступників міського голови (див. стор.1), а й сформували новий склад виконкому в кількісному складі – 13 осіб. Крім міського голови, його заступників і секретаря міськради, які входять до його складу за посадами, виконком поповнився такими кам’янчанами: Ігор БАСІСТИЙ (підполковник, заступник командира в/ч А2641), Олег ПІДСКОЦЬКИЙ (начальник служби охорони праці КП «Міськтепловоденергія»), підприємці Дмитро ВЕДЕРНІКОВ та Іван ВЛАСЮК, Ярослав КЛИЗУБ (заступник директора КП «Кам’янецький парк»), голова міської федерації кікбоксингу Анатолій ЛАБАТЮК.
На початку засідання ректору К-ПНУ ім.І.Огієнка Сергію КОПИЛОВУ було урочисто вручено відзнаку міськради «Честь і шана» (рішення про нагородження депутати ухвалили в травні).
Рішенням сесії 17-м полеглим захисникам присвоєно звання «Почесний громадянин міста» (посмертно): Олегу БЕНЬКОВСЬКОМУ, Аділу ВЕЛІЄВУ, В’ячеславу ЗИРЯНОВУ, Михайлу КАТЕРИНЧУКУ, Олексію КОМАРНІЦЬКОМУ, Василю КОНДРАТОВУ, Миколі ЛОСЮ, Сергію МАЛАНЧУКУ, Ярославу ОБОЧУКУ, Руслану ПРУСУ, Василю РУДНІЦЬКОМУ, Дмитру ТВЕРДОХЛІБУ, Володимиру ТРІЩУ, Володимиру ФЕДОНЮКУ, Родіону ХМЕЛЕВСЬКОМУ, Ігорю ШАРАМКУ, Олександру ШУМЛЯКОВСЬ­КОМУ.
Також депутати надали дозвіл на встановлення меморіальних дощок полеглим захисникам згідно із зверненнями і під час обговорення цього питання висловилися за надання доручення департаменту архітектури щодо створення концепції та ескізів.
Незабаром у місті буде оголошено конкурс на посади інспекторів із паркування, адже врешті було створено відповідну інспекцію.
Затвердили народні обранці й освітянську мережу на 2023-2024 навчальний рік. У місті всього 27 закладів дошкільної освіти, які відвідують 3575 дітей, 22 школи (11689 учнів) і 4 заклади позашкільної освіти (гуртків – 95, груп – 463,
учнів – 6313).
Під час обговорення депутатка Олена ОСТРОВСЬКА зауважила, що очікується зменшення освітянської субвенції, й запропонувала розглянути доцільність відкриття першого класу в ліцеї №2, до якого записалися всього 11 дітей. На це начальник управління освіти Сергій МЕЛЬНИК відповів, що торік також таке було, але до серпня клас набрався.
Депутати на засіданні ухвалили збіль­шення фінансування на премії для обдарованих дітей, поговорили про сміттєві майданчики і проблеми сміттєзвалища, дізналися про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період, затвердили ме­ханізм обрання старост, розглянули земельні, комунальні та фінансові питання.
Колеги підтримали підготовлене головою фракції «ЄС» Василем КОБИЛЬНИКОМ звернення до керівництва держави щодо захисту малого та середнього бізнесу, недопущення повернення перевірок і штрафів (повний текст оприлюднений у «Подолянині» від 15 червня ц.р.).

А ось якихось рішень із приводу іншої проблеми, озвученої Василем Володимировичем, не було:
– Віддавати ПДФО військових на зйомки короткометражок у такий час – це недоречно, безвідповідально та злочинно!Ідеться про скандал, аналогічний із всеукраїнським, щодо зйомок фільму «СМТ Інгулець» за 33 державні мільйони. Тільки в Кам’янці майже 100 тис.грн міських грошей департамент гуманітарної політики планує витратити на зйомку та виготовлення художнього короткометражного фільму «Фосфор». Думки з приводу доцільності втілення проєкту в життя розділилися.