Субота, 21 Вересня 2024 р.
21 Вересня 2023

НЕБЕСНЕ ВІЙСЬКО ВСЕ БІЛЬШЕ…

Гірко і болісно щодня визнавати найкращих синів і дочок України Героями-Ангелами, які відлетіли до небесного війська. Але клята війна продовжує безжально відбирати життя, залишаючи по кожному захиснику світлу і добру пам’ять…

ВІНЯ НАВІКИ У СТРОЮ

Віктор ГОРЧИНСЬКИЙ14 вересня загинув 50-річний кам’янча­-нин, молодший сержант Віктор ГОРЧИНСЬКИЙ. Герой із 2014 року пішов на фронт, щоб боронити рідну землю від російської навали. З початком повномасштабного вторг­нення зазнав важкого поранення, після якого проходив тривале лі­кування. За його життя боролася дружина Інна, молилися рідні, близькі та друзі. Але серце воїна не витримало.

«Слова застрягають у горлі, біль щемить у серці, голова йде обертом, картини виринають із пам’яті… Ми наприкінці 80-х – на початку 90-х крокували по життю з українськими прапорами, які шили самі вдома, у вишиванках, які важко було дістати. Перед очима і на деяких фото яскраві спогади про заходи в різних місцях: Кам’янці-Подільському, Коломиї, Запоріжжі, Києві та Львові, – пише на своїй сторінці у фейсбуку близький друг та колега Героя Олег Демчук. – Ми були засновниками Спілки незалежної україн­ської молоді, їздили на святкування 500-ліття Запорізької Січі, брали участь у Соборі Духовної Республіки України в Коломиї, співали повстанські пісні на стометрівці у Львові…
Спочивай, Віня Горчинський, із миром!!!».

ЗА СВОБОДУ І ПРАВДУ… НА ЩИТІ

Андрій ПРОСКУРОВСЬ­КИЙ10 вересня свій останній бій провів Андрій ПРОСКУРОВСЬ­КИЙ. Андрій Миколайович родом із с.Зарічанка Чемеровецької громади. У червні цього року його призвали до ЗСУ. Свій військовий обо­в’язок Герой до останнього подиху мужньо виконував у селі Красногорівка Донецької області. Андрію назавжди 33. У нього залишилася сестра.

 

 

 

 

ТАК ШВИДКО ЗГАСЛА ТВОЯ СВІЧКА…

Володимир КРАЧАН24 серпня, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, загинув житель с.Велике Залісся – молодший сержант Володимир КРАЧАН. Володимир Васильович народився 1979 р. в с.Гута-Чугорська Староушицької грома­ди.

– Це така людина, яка залишається в серці назавжди. Він любив життя. Такий милий і добрий Вовчик… У школі він був дуже розумним. Йому легко давалися предмети. Він ніколи не подавав вигляду, що в нього щось не так. Був сильною людиною, але в той же час щирим, веселим, завжди жартував. А його усмішка… згадується, і на душі стає тепло. Таким запа­м’ятаємо його на все життя. Так швидко згасла його свічка… – щемливо діляться спогадами про Героя односельці.

Свій останній бій старший стрілець батальйону оперативного призначення провів на околиці населеного пункту Роботине За­порізької області. Герой загинув у результаті бойового зіткнення зі збройними сила­ми рашистів, зазнавши поранень, несумісних із життям.

СХИЛИЛА ГОЛОВУ «ЧЕРВОНА КАЛИНА» І ЗЕМЛЯКИ

Дмит­ро ГАВРІЛОВ19 вересня с.Жердя попрощалося з головним сержантом Дмит­ром ГАВРІЛОВИМ. Дмитро В’ячеславович починав службу з 2018 р. Спершу був солдатом, а після на­вчання став командиром відділення одного з підрозділів 14 бри­гади оперативного при­значення НГУ «Червона Калина». Його серце перестало битися 14 ве­ресня 2023 р. під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області в результаті мінометного обстрілу противником. Дмитру назавжди 25…

 

 

 

ДОСВІД ВІДДАВ ВІЙСЬКУ, ЖИТТЯ – УКРАЇНІ

Микола ПОДОБАЄВДодому на щиті повернувся мешканець нашої громади Микола ПОДОБАЄВ. Воїну назавжди 57. Народився Микола Валерійович 10 серпня 1966 р. Здобув середню освіту. Вперше до армії потрапив ще за радянських часів, коли у 1984-1986 рр. про­ходив строкову служ­-бу. Повернувся у військо в лютому поточ­ного року – був мобілізований до лав ЗСУ та став на захист держави як водій-радіотелефоніст. Загинув 8 вересня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Малі Щербаки Оріхівського району Запорізької області.