Неділя, 22 Вересня 2024 р.
26 Жовтня 2023

ОСІНЬ ПЛАЧЕ НЕ ЗА ЛІТОМ – ЗА ЛЮДЬМИ

Стійки, мужні, віддані та сміливі… Такими запам’ятає Кам’янеччина своїх полеглих Героїв.

«Я ЗНАЮ, КУДИ ЙДУ, І ЩО МОЖЕ СТАТИСЯ»

Павло ПОЛЯНСЬКИЙ15 жовтня зупинилося серце молодшого сержанта, командира гранатомета 6 протитанкового відділення, кам’янчанина Павла ПОЛЯНСЬКОГО. Свій останній бій Павло Борисович провів у районі Роботиного на Запоріжжі, де загинув під мінометним та артилерійським обстрілом.

– Тато був гарним і доброзичливим чоловіком, який загинув, захищаючи наші спокій і безпеку, – крізь сльози ділиться донька Аліна. – Дуже любив сім’ю і друзів, був душею компанії. Але його справжньою пристрастю залишалася робота, він був майстром на всі руки… Золоті руки! Виконував ремонти в мирному житті, долучався до будівництва храмів, допомагав рідним, близьким. Вечорами грав на гітарі, співав. Завжди вмів підтримати. Нам із мамою перед тим, як піти на останнє завдання, казав: «Я знаю, куди йду, і що може статися, але хто, як не я?».

До свого 56-го дня народження, який мав святкувати 3 листопада, Павло Борисович не дожив. У нього залишилися дружина, двоє дорослих дітей (син і донька), дві внучки і внук.

ОСТРІВЧАНИ ПРИХИСТИЛИ НАЗАВЖДИ

Володимир ЯРОЩУК17 жовтня внаслідок ворожого обстрілу в районі с.Новопрокопівка на Запоріжжі загинув гра­натометник, солдат Володимир ЯРОЩУК. У червні 2023 р. пішов захищати державу в складі десантно-­штурмової бригади ЗСУ. Народився Володимир Валерійович 30 грудня 1981 р. в с.Балтазарівка Херсонської області. З по­чатком повномасштабного вторгнення разом із родиною евакуювалися в с.Острівчани. В цій землі він і знайшов вічний спокій.
Без рідної людини залишилися донечка, дружина, мати і батько.

 

 

ПРАГНУВ ВІДСТОЯТИ МАЙБУТНЄ

Ігор ХОЛОДЮК19 жовтня Гуменецька громада провела в останню путь Ігоря ХОЛОДЮКА, який 12 жовтня віддав життя за Батьківщину, захищаючи її від російського окупанта на Запорізькому напрямку. Ігор Петрович народився в Гуменцях 28 червня 1964 р., тут же закінчив школу. Навчався в харчовому технікумі в Кам’янці, служив в армії, після чого вступив до Кам’янець-Подільського військового училища. Служив у Німеччині, з 1991 р. жив у Кельменцях, а 2017 р. переїхав до Привороття Другого. У серпні 2022 р. пішов добровольцем, аби захистити майбутнє України і двох доньок.

 

 

 

 

ВТРАТИЛИ СИНА ТА ДІДУСЯ

Юрій ІВАНЮКВід поранень під час виконання бойо­-вого завдання в одній із київських лікарень 16 жовтня помер старший сержант Юрій ІВАНЮК. Юрій Олександрович народився 18 березня 1971 р. в с.Велика Слобідка. Після навчання в місцевій школі вступив до технікуму в Кам’янці-Подільському, де здобув фах електрика. Свого часу проходив строкову службу, був командиром танка. З вересня 2022 р. захищав суверенітет України в лавах ЗСУ.

– Юрій був дуже хорошим братом, – розповідає сестра загиб­лого Любов. – Дуже спокійним. Нікому не відмовляв у допомозі. Ніколи нікого не образив. Його могли, а він – ніколи. Коли повернувся з армії, пішов працювати трактористом у колгосп, а після його ліквідації їздив на заробітки на Чернівеччину, де навчалися діти. Їх Юра виховав дуже добрими та розумними. Останні роки перед повномасштабною війною провів у рідному селі. Поховали Героя в с.Велика Слобідка.

У нього залишилися мати, сестра, п’ятеро дітей та внуки.

БАЛИНСЬКА ЗЕМЛЯ В ЖАЛОБІ

Віталій ОР­ЛОВІван МЕЛЬНИКl У Смотрицькій тергромаді з глибоким болем повідо­мили, що під час виконання бойових зав­дань загинули від­разу двоє земляків, жителів с.Балин, які до останнього безстрашно боролися з російськими окупантами, – Віталій ОР­ЛОВ та Іван МЕЛЬНИК.

Івана Вікторовича, який загинув 14 жовтня в с.Сергіївка на Луганщині, провели в останню путь 24 жовт­ня. Живим коридором для Віталія Миколайовича, який загинув під Запоріжжям, земляки стануть сьогодні, 26 жовтня.

 

 

Сергій МЕЛЬНИКl Боронив наш спокій від окупанта на Бахмутському напрямку і мешканець с.Слобідка-Балинсь­ка Маківської тергромади Сергій МЕЛЬНИК, якому через місяць мало б виповнитися 48. Сергій Сергійович загинув 22 жовтня внаслідок ворожого обстрілу.

 

 

 

 

 

Є ЗВІСТКА, АЛЕ Є Й НАДІЯ

Артем БЄЛЄУШДнями громаду сколихнула новина, що від рук окупантів, захищаючи нашу краї­-ну, загинув 32-річний Артем БЄЛЄУШ, знаний у місті вокаліст і музикант. Інформа­цію у своїх соцмережах поширив брат загиб­лого, а згодом новина розлетілася інфор­маційними ресурса­-ми громади. Проте, за офіційною інформа­цією, військовослужбовець вважається зниклим безвісти.