Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
2 Листопада 2023

СЛУЖБА МАЛЬТІЙСЬКОЇ СЛУЖБИ

Із першого дня повномасштабної війни Маль­тійська служ­ба допомоги надає гума­нітарну підтримку Україні, забезпечує продуктами першої необхідності цивільне населення, яке змушене бу­ло покинути рідні оселі через бомбардування окупантів.

Як повідомив голова райради Михайло СІМАШКЕВИЧ, за рік тісної спів­праці вдалося спільно:
– провести оздоровчу кампанію за кордоном для внут­рішньо переміщених діток;
– забезпечити три лікарні на території Кам’янець-По­-діль­сь­кого району медичним ус­таткуванням, спецліжка­-ми, приліжковими тумбами, ковдрами, подушками;
– безперебійно надавати гу­манітарну допомогу для людей, які проживають у наших громадах.

– І знову днями 24 функціональні ліжка, приліжкові тумби, ковдри, засоби гігієни та інші предмети медичного призначення отримали наші лікарні міс­та та району, – розповідає Михайло Євстафійович. – Ми вже живемо в тому світі, коли не мож­на об­межуватися лише самими собою або колегами. Глобальне співробітництво – це інший тип мислення, коли ти розумієш, що в тебе багато спільного з поляками, румунами, канадцями, ірландцями, німцями, і намагаєшся зна­йти ці точки дотику, як ви можете діяти разом на вели­кому державному і на мікрорівнях. Гуманітарну допомогу вдалося привезти завдяки нашій тіс­-ній співпраці з організаціями Serviciul de Ajutor Maltez in Ro­mania, Romanian Red Cross, Swit­zerland Maltez. Дякуємо Denes Mihaly, Du­mit­ru Anca за постійну підтримку українського народу.