Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
9 Листопада 2023

ПАМ’ЯТЬ НЕ ЗГАСНЕ В НАШИХ СЕРЦЯХ

Третього листопада в ліцеї №12 від­булося відкриття меморіальної дошки випускнику школи
Роману ІВАНЕНКУ. Захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, він, будучи в оточенні на Вугледарському напрямку, бився до останнього поруч із побратимами. Зазнав важкого поранення, його взяли в полон. Так і не отримавши меддопомоги від окупантів, Герой загинув 28 лютого 2023 р.

Роман був знаною людиною не лише в рідному Кам’янці, а й за його межами – як гуморист, актор та учасник «Ліги Сміху», виступав у команді «Наш формат».
А 4 листопада пам’ятну дошку Роману офіційно відкрили на території Свято-Михайлівської парафії ПЦУ с.Колибаївка.
У цей день у селі панувала особлива атмосфера, адже на запрошення настоятеля протоієрея Олександра Цісара храм відвідав єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський владика ПАВЛО та очолив Божественну літургію.
На освяченні меморіальної дошки було сказано багато добрих і теплих слів про Романа.

Хотів би дуже подякувати всім військовим, хто нині боронить нашу державу, і вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя, – сказав учасник «Нашого формату» Ігор Варило. – І сьогодні ще одна пам’ять про нашого Романа з’явилася тут, у Колибаївці, де він ріс. І дуже добре, що спорудили дошку біля храму. Адже, можливо, Роман був не дуже релігійною людиною, але сто відсотків людиною, яка вірила в Бога, вірила у близьких, рідних і власні помисли.