Субота, 27 Липня 2024 р.
16 Листопада 2023

КАРА НАЗДОЖЕНЕ АГРЕСОРА

Звістки про загибель ще п’ятьох Героїв-земляків чорним покривалом накрили Кам’янеччину, викликаючи сльози і завмирання сердець рідних, близьких і всіх нас. Іще в п’ять разів більше ми хочемо помститися за смерть захисників і прикінчити ненависного агресора.

ЗУПИНИЛОСЯ ХОРОБРЕ СЕРЦЕ «ДАЛЛАСА»

Олександр ПОПЧЕНКО6 листопада на бойовому завданні за­гинув 42-річний ка­м’янчанин Олександр ПОПЧЕНКО (позивний «Даллас»), який доб­ровольцем став на захист держави. Свій останній бій Герой провів у с.Вербове Запорізької області, де його смертельно атакував ворожий дрон. «Парадокс «запальнички»… З неї почи­нали, біля неї прово­джаємо…» – не стримуючи сліз, кажуть друзі Олександра Леонідовича, згадуючи юні роки, коли вони компанією любителів року збиралися біля Вічного вогню, що в колишньому сквері танкістів.

– Саша був дуже справедливим і добрим, ніколи не вживав спиртного, завжди захищав слабших, – діляться спогадами близькі. – Чому він «Даллас», уже не пригадаємо, але так кличуть його всі ще, напевно, з дитинства. У нього дуже в пошані був рок і музика загалом. Бувало, бере гітару і збирає нас усіх біля «запальнички», просто посидіти, поспівати, також грав у любительському рок-гурті. А ще поважав акторську і журналістську справу, неодноразово знімався у фільмах (здебільшого аматорських). У «Далласа» ще зовнішність така… Українська, розумієте, вуса, козацька чуприна, статна фігура. Він завжди мав чітку громадянську позицію, і зрушити його з неї було нереально. Його приваблювала військова справа, тому непохитність і патріотизм виховали в ньому справжнього українського Героя.

Слова друзів підтверджує і біографія Олександ­ра Леонідовича: 1999 р. проходив строкову військову службу, далі, до 2003 р., служив у ЗСУ механіком, водієм і техніком за контрактом. У березні 2022-го добровольцем вступив до лав ЗСУ, де спочатку служив сапером, а згодом – бойовим медиком. У Олександра Леонідовича залишилися дружина та двоє діток.

ПЛАЧУТЬ ОЧІ, РИДАЄ ДУША…

Назарій СЕМЕНЮК8 листопада під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку загинув житель с.Колодіївка Назарій СЕМЕНЮК. До лав ЗСУ він вступив у березні 2023 р. і ніс службу на посаді командира взводу 77 бригади ДШВ. Відважний воїн, справжній патріот, люблячий син і чоловік, молодий, добрячий, позитивний і справедливий хлопчина, якого любили і поважали багато людей. Народився Герой 24 березня 1999 р. в с.Писарівка Волочиського району. Згодом родина переїхала в Колодіївку, де й минули його дитинство і навчання в місцевій школі. Для себе обрав почесну професію хлібороба, здобував освіту бакалавра та магістра в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, де паралельно закінчив військову кафедру та отримав звання молодшого лейтенанта. 2019 р. розпочав трудову діяльність агрономом у Колодіївському господарстві, далі працював агрономом на Черкащині в СТОВ «Прогрес», звідки й був мобілізований у військо. Коли країна опинилася в небезпеці, він без роздумів пішов її рятувати, не шкодуючи себе. Назарій був сповнений сил та енергії, планів та надій, мріяв повернутися до рідних і продовжити мирне життя. Та не судилося. Війна безжально забирає найкращих, тих, хто не міг сидіти вдома, коли рвали на шматки країну.

ПРОВОДЖАЛИ СОТНІ ЛЮДЕЙ НА КОЛІНАХ

Микола СТЕПАНЦОВЗахищаючи незалежність і територіальну цілісність Украї­ни, 31 серпня 2023 р. поблизу Бахмуту загинув житель с.Подільське Староушицької громади – головний сержант Микола СТЕПАНЦОВ, командир ремонтного взводу одного з ремонтно-відновлювальних батальйонів. Микола Миколайович народився 17 груд­ня 1970 р. в с.Гораївка, там навчався у шко­лі, після 8 класу пішов здобувати професію електрика в профтехучилищі. Служив два роки в армії на Тихоокеанському флоті. У 1992-2007 рр. працював електриком на СТОВ «Зоря» в с.Подільське. До 2021 р. їздив на заробітки. 21 листопада 2022 р. призваний на військову службу. Брав участь у бойових діях під Соледаром, Бахмутом. Микола Миколайович вважався зниклим безвіс­ти від 31 серпня. 14 листопада Староушицька громада попрощалася зі своїм Героєм. У нього залишилися дружина та діти.

 

ОДНОЧАСНІ СУМНІ ЗВІСТКИ

Володимир ГАЄВСЬКИЙСьогодні Маківська громада прощається зі своїм полеглим Героєм – 45-річним Володимиром ГАЄВСЬКИМ. Володимир Володимирович 5 листопада під час виконання бойового завдання на Донеччині зник безвісти. А вже 11 листопада підтверджено загибель нашого захисника.

 

 

 

 

Олексій РЕШЕТНИКНа жаль, це не єдина сумна звістка в громаді, адже 13 листопада загинув ще один Герой – військовослужбовець ЗСУ, мешканець с.Чечельник 41-річний Олексій РЕШЕТНИК. Він боронив наш спокій від окупанта на Донецькому напрямку.