Субота, 27 Липня 2024 р.
1 Лютого 2024

12 ЛІЦЕЇВ ПІШЛИ НА ДИСТАНЦІЙНЕ

Таке рішення, зважаючи на епідситуацію, ухвалили відповідно до рекомендацій комісії ТЕБ і НС. Що стосується сільських закладів освіти, то там у онлайн-формат навчання поки перейшла лише Колибаївська гімназія.

«У закладах дошкільної освіти ситуація стабільна, садочки працюють у звичному режимі. Наразі показники епідпорога в нашій області перевищують 36%. Втім, завдяки превентивним заходам, вдалося уникнути критичних ситуацій у нашій громаді», – йдеться на сайті міської ради.

Епідситуація ускладнюється загалом в області та тергромадах зокрема. Про деталі традиційно інформує завідувачка відділен­ня епіднагляду за інфекційними хворобами КП РВ ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗУ Алла ГРИЦАЙ:

– Із 22 по 28 січня в міській тергромаді зареєстровано 1021 випадок ГРВІ, що на 57 випадків більше, ніж за попередній тиждень. За згаданий період захворіли 535 дітей і 486 дорослих. Інтенсивний показник захворюваності складає 936,1 на 100 тисяч населення і перевищує середньообласний. Зростання відбулося за рахунок збільшення рівня захворюваності серед дітей віком 5-14 років (на 16,3%), а серед підлітків захворюваність збільшилася в 1,7 разу. Серед дорослих у віковій групі 18-29 років кількість хворих зросла на 16,2%. Із початку 2024 року, за станом на 31 січня, зареєстровано 12 випадків грипу, з яких 7 – серед дітей. Госпіталізованих від загальної кількості – 2,5%, що свідчить про легкий або середньої важкості перебіг захворювання в більшості випадків. На жаль, зареєстровано перший летальний випадок від грипу. Помер 76-річний мешканець міста, який не був вакцинований проти грипу.

Епідеміологи вкотре нагадують: щоб зменшити ймовірність захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19, не нехтуйте правилами особистої гігієни та дотримуйтеся протиепідемічних заходів. Зокрема, варто уникати місць масового перебування людей, за потреби – одягати маски, ретельно мити та дезінфікувати руки, вакцинуватися.

Ольга ГОЛУБ.