Субота, 27 Липня 2024 р.
8 Лютого 2024

ПЕРШИЙ ФОРУМ ДОРАДЧИХ ОРГАНІВ

Держава формується із сильних громад, а громади досягають успіху за наявності тісної співпраці влади з конструктивним гро­мадянським суспільством.

Це аксіома. Адже кожне рішення влади, особливо місцевої, спрямоване на задоволення потреб мешканців, забезпечення нормаль­ного рівня життя міста й села. Тому важливо, щоб громадянське суспільство розвивалося, було дієвим і конструктивним, а місцеве самоврядування – спроможним. Без бази, яким є самоврядування, не може бути демократичного устрою в державі.
1 лютого міський голова Михайло ПОСІТКО скликав Перший громадський форум дорадчих органів, а це понад 100 представників ГО, освітяни, волонтери.
Перед громадою звітували ПОГи (поліцейські офіцери громади), з громадою консультували­-ся щодо Реабілітаційного центру, Ветеранського хабу, програм підтримки волонтерів. Від дорадчих органів було запропоновано звернення до керівництва держави. Багато конструктивних і цікавих ідей прий­нято до впровадження.
У Кам’янці сьогодні діє Мо­лодіжна рада, рада волонтерів і ВПО, рада громадського активу, рада ветеранів, Університет третього покоління. Формується ще два консультативно-дорадчі ор­гани.

Пресслужба міськради.