Субота, 27 Липня 2024 р.
8 Лютого 2024

СУМНІ Й БОЛІСНІ ЗВІСТКИ

Найзапекліші бої за Україну тривають. Щодня гинуть найкращі сини і дочки, наші мужні захисники, які ціною власного життя виборюють для нас мирне життя. Сумні й болісні звістки про непоправні втрати знову надійшли з фронту на Кам’янеччину.

РЯТУВАВ УСІХ, АЛЕ НЕ СЕБЕ…

Василь СТАРЕНЬКИЙПід час виконання бойового завдання на Донеччині загинув житель с.Баговиця Василь СТАРЕНЬКИЙ. Василю Станіславовичу назавжди 45. Присягнувши на вірність українському народу, він мужньо боронив рідну землю від рашистської погані ще від початку минулого року. За цей час встиг здобути авторитет серед колег і підлеглих, відмінно виконував завдання, стійко переносив усі навантаження. Василь Станіславович був кмітливим, дуже добрим, мав амбітні плани на життя, адже в нього два сини, для яких він завжди був прикладом. Клята війна перекреслила все…

– Я відчувала, що не побачу брата, коли пішов. Бо він занадто добрий – завжди всім допоможе, всіх врятує, а про себе забуде. Це найдобріший чоловік із тих, яких я знаю. І так кажу не тому, що він – мій брат, а тому, що Вася – Людина з великої букви, – не стримуючи сліз, розповідає сестра Галина. – Він був рішучим і принциповим, водночас доброзичливим, щирим та турботливим. Нас у сім’ї четверо дітей: Вася, я і ще два брати. Неймовірно болять згорьовані душі й моїх дітей, яким він замінив батька, виховував. Вася завжди був гідним прикладом для своїх і моїх дітей, тому мій старший син і його старший син пішли на передову. Як гірко усвідомлювати, що Вася більше не прийде додому… Але ми чекаємо щодня, бо серце не вірить, що брата більше немає.

ТАК МАЛО ПРОЖИВ, ТАК БАГАТО ЗРОБИВ

Вік­тор ФЛЬОРКО21-річний солдат Вік­тор ФЛЬОРКО народив­-ся та виріс у с.Глибівка на Новоушиччині в ба­гатодітній родині. Після школи здобував освіту в Хмельницькому ВПУ №25. Там і будував подальше життя, яке могло бути щасливим та довгим. Згодом проходив строкову військову службу. В травні 2023 р. пішов служити у ЗСУ за конт­рактом. 2 лютого його серце зупинилося під час застосування противни­ком мінометного вогню поблизу с.Мала Токмачка Запорізької області. У Віктора, який був мужнім і відповідальним бійцем, до останнього подиху вірним військовій присязі, залишилися батьки, сестри, брат.

 

 

БІЙ ПІД АВДІЇВКОЮ

Михайло ДОБРОВОЛЬСЬКИЙА Новодунаєвецька громада сумує за своїм земляком – жителем с.Міцівці Михайлом ДОБРОВОЛЬСЬКИМ. Народився Герой 22 трав­ня 1974 р. Він без вагань став на захист рідної землі від російських окупантів. Проявивши найкращі якості безстрашного та вмілого бійця, 2 лютого 2024 р. Михайло прийняв свій останній бій під Авдіївкою на Донеччині.