Понеділок, 28 Жовтня 2024 р.
7 Березня 2024

КРИВАВИЙ ВІДЛІК ВІЙНИ

Страшна війна продовжує вести свій кривавий відлік. Вона ламає людські долі та приносить із собою лише горе. Щодня ми платимо дуже високу ціну за наші свободу і незалежність.

ДЕНЬ, ЯКОГО НЕ МАЛО БУТИ

Рости­слав ВЕЛИЧКОl Чемеровеччина зі скорботою сповістила про загибель земляка Рости­слава ВЕЛИЧКА. Ростислав Валентинович народився 17 травня 1974 р. на Волині, проживав у Чемерівцях, де й навчався у школі №2. Проходив строкову службу в 1992-1994 рр. на посаді старшого оператора тактичних ракет. 31 серпня 2023 р. призваний на військову службу за мобілізацією у в/ч А2641. Вірний військовій присязі, Ростислав Величко загинув 29 лютого 2024 р. в районі с.Бердичі Донецької області під час виконання бойових завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини.

 

 

 

Дмитро ШВЕЦЬl Цього ж дня, 29 лю­того 2024 р., поблизу с.Терни Донецької області сталася ще одна трагедія, і Смотрицька грома­да втратила земляка – 47-річного Дмитра ШВЕЦЯ із с.Лисогірка.

 

 

 

 

 

ЛЮДИ ДОВІРЯЛИ СОКРОВЕННЕ, КРАЇНА ДОВІРИЛА ЗАХИСТ

Олександр НЕЧАЄВ28 лютого в результаті ворожого обстрілу в районі с.Вільшана Куп’янського району Харківщини, виконуючи бойове завдання, загинув стрілець Олександр НЕЧАЄВ. Юридична спільнота міста втратила колегу, ка­м’янецька громада – гідного сина. Герой народився 11 червня 1978 р. У ЗСУ військову службу за мобілізацією розпочав із жовт­ня 2023 р. Добрий, порядний, людяний, відкритий, дуже скромний і миролюбний, – так про нього відгукуються колеги з міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, де Олександр Валерійович певний час працював залученим юристом на «Телефоні довіри», а згодом – фахівцем із соціальної роботи. Ще була в нього робота в Державній виконав­чій службі, в РАЦСі та соццентрі «Турбота».

– Сашко був дуже надійною людиною, другом, на якого завжди можна було покластися, – згадує друг і колега захисника В’ячеслав. – Любив рибалити, у житті – щирий та виважений у складних ситуаціях. Єдиний син у мами…

ЖИТТЯ ОБІРВАВ ВОРОЖИЙ МІНОМЕТ

Роман КАМІНСЬКИЙУчора в останю путь провели 35-річного ка­м’янчанина, солдата Романа КАМІНСЬКОГО, який 28 лютого загинув у боротьбі із загарбниками. Роман Ігорьович народився 13 травня 1988 р. в Кам’янці-Подільському. Здобув середню спеціальну освіту та працював на різних підприємствах міста. Проте окупан­ти змінили звичний стан справ. У січні минулого року Роман був мобілізований до ЗСУ, де став на захист Батьківщини як радіотеле­фоніст стрілецького взводу.

– Роман – працьовита та дуже щира людина. Спочатку був вантажником, а перед потраплянням до війська розвозив по місту товар, – роз­повідає хрещений батько загиблого Віктор. – Улітку мало бути 2 роки, як Роман одружився. Він дуже хотів жити, мав багато планів, зокрема мріяв про появу дітей. Але не судилося.

Із теплотою згадує нашого Захисника й однокласниця його мами пані Анжела:

– Пам’ятаю його ще маленьким хлопчиком. Виховувався у віруючій родині, завжди був чуйним. Допомагав батькам. Його батько пішов із життя через важку хворобу. Рома був хорошою людиною, і, на жаль, війна забирає в нас найкращих.

Роман Камінський загинув унаслідок мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання в районі с.Богданівка Бахмутського району. У Героя залишилися дружина, мама та молодший брат.

ЗА СВОБОДУ І НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Маківська громада втра­тила ще двох своїх синів.

Ігор ДОЗОРЕЦЬl Під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку 1 березня загинув маківчанин Ігор ДОЗОРЕЦЬ. Воїну, який мужньо захищав рідну землю від оку­панта та віддав найцінніше – життя, 23 березня ма­ло виповнитися 45 років…

 

 

 

 

Анатолій ОПОЛЬСЬКИЙl 27 лютого на Запоріжжі в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув бойовий медик із с.Слобідка-Рахнівська Анатолій ОПОЛЬСЬКИЙ.
Анатолію Леонідовичу назавжди 46… В останню путь його провели односельці 4 березня.

 

 

 

 

ПОХОВАЛИ ЧЕРЕЗ 9 МІСЯЦІВ

Віталій ЦЬОМКОУродженець с.Крушанівка Староушицької громади 39-річний Віталій ЦЬОМКО загинув ще 19 червня 2023 р., але лише тепер надійшло офіційне сповіщення про його смерть від Бердичівського РТЦК і СП після певних дій. За словами земляків, Віталій був людиною прекрасної душі, відкритого і доброго серця. Він жив, радів світу, дружині, двом синам, людям, які оточували його. І ось майже через 9 місяців після загибелі, 5 березня, Героя поховали. Траурний кортеж рухався з м.Бердичів до рідної домівки в с.Садки Семенівської тергромади, де проживав захисник.